Під час проведення круглого столу.

Він зібрав молодих науковців з Кривого Рогу та Маріуполя.

Вітальною промовою захід відкрив проректор ДонДУВС Олександр Куракін. Серед почесних гостей були один із найкращих випускників нашого закладу вищої освіти, очільник поліції міста Маріуполя Сергій Бичін та інспектор відділу комунікації ГУНП в Донецькій області доктор філософських наук Олег Кирницький.

Під час пленарного засідання курсанти і студенти виступили з доповідями на різні теми, які стосувалися сучасного розвитку та історичних подій із життя університету-ювіляра.

Організатором та модератором наукового заходу є завідувачка кафедри оперативно-розшукової діяльності та інформаційної безпеки, голова наукового товариства молодих вчених Ольга Ковальова.

Зустріч молодих вчених та перспективних правоохоронців і правозахисників відбулася у невимушеній атмосфері. «Родзинкою» заходу стала екскурсія до практичних підрозділів поліції Донеччини. Майбутні правоохоронці побачили систему безпеки, роботу інтелектуальних камер та сучасне озброєння поліцейських Донецької області. Також курсанти та студенти відвідали Єдиний аналітичний сервісний центр (UASC) ГУНП в Донецькій області, який отримує виклики по лінії 102 зі всієї області й щоденно обробляє майже тисячу дзвінків від жителів регіону.

Відвідали й Кінологічний центр Головного управління. Чотирилапі помічники поліцейських продемонстрували молодому поколінню правоохоронців свої професійні навички.

У рамках заходу відбулася цікава екскурсія містом Марії, адже багато учасників круглого столу приїхали до Маріуполя вперше. Курсанти та студенти залишилися в захваті від архітектури та визначних місць міста й виявили бажання  ще раз відвідати перлину Приазов’я.

«За круглим столом ми мали можливість обговорити питання, які нас зацікавили, — поділилася враженнями курсантка Анастасія Суботіна (Кривий Ріг). — Ми поспілкувалися у невимушеній атмосфері, поділилися досвідом одне з одним. А ще Маріуполь — дуже гарне місто, й нам тут сподобалось. Приїдемо сюди ще не раз».

Курсантка Вікторія Лупанова (Маріуполь) підтвердила: «Ми провели продуктивний та корисний для кожного з нас день. Це дуже важливо для нашого особистого наукового та професійного розвитку. Я рада, що беру участь у науковому житті нашого університету й роблю свій внесок у його розвиток».

Організатори висловлюють подяку всім учасникам та співорганізаторам заходу, особливо першому проректору університету Єгору Назимку, який робить вагомий внесок у науковий розвиток ДонДУВС.

Донецький державний університет внутрішніх справ.

Фото надано Донецьким ДУВС.