Без даху над головою залишилися подружжя та семеро їхніх дітей, найменшій з яких 1 рік і 3 місяці. Свиридюки поки що знайшли прихисток у хаті брата Віктора Тараса, який нині перебуває за контрактом в АТО на Луганщині.

Перший відгукнувся на біду староста Леонід Прокопчук, який оплатив сім’ї власним коштом послуги з відновлення документів. Приїхав до погорільців не з порожніми руками — із грошовою допомогою на будматеріали — і народний депутат України Віктор М’ялик, хоча він і обраний від іншого округу. Відгукнулись і земляки-підприємці з Лінчина Валерій Попач, Віктор Бричка, Олександр Усач — допомогли грішми, будматеріалами, місцеві мешканці — одягом, продуктами, хто чим міг.

Дві тисячі гривень дав на будову і підприємець з Яцьковичів Сергій Гурінчук.

Не залишився байдужим до долі погорільця і голова Рівненської ОДА Віталій Коваль.

— Крок за кроком питання відновлення житла для «кіборга» з Лінчина Віктора Свиридюка вирішується. На сьогодні вже розроблено проект нового будинку для погорільців. Новий будинок буде двоповерховий, площею 193 квадрати. Адже сім’я у Віктора багатодітна — семеро дітей та подружжя. Місця вистачить усім. Проект розробили архітектори Березнівської громади, — каже керівник області. — Уже закуплена частина будівельних матеріалів. Тримаємо на контролі питання будівництва нового житла для сім’ї захисника Донецького аеропорту.

— Почали заливати фундамент нового будинку, — розповідає Віктор Свиридюк. — Дуже допомагають будувати фундамент молоді чоловіки з мого села Тарас Кравчук, Олександр Сорока, Дмитро Сорока, В’ячеслав Попач, а також отець Данило, за що я їм щиро вдячний. Дуже розчулений, що мою сім’ю не залишили наодинці з бідою.

— Працюємо на будові з досвіток до пізньої ночі, бо треба встигнути бодай до тепла зробити кілька кімнат. Адже брат повернеться зі сходу і йому потрібно десь жити, — каже Віктор Свиридюк.

Сподіваємось, що в новому будинку буде затишно і знайдеться час почитати газету «Голос України», яку Свиридюкам передплатили учасники акції «Подаруй газету бійцю» голови громад Рівненщини — Василь Антонюк (Дубно), Людмила Дмитрук (Корець), Євгеній Денисюк (Костопіль), Михайло Кузьмич (Старе Село), Григорій Таргонський (Рокитне), Алла Лемешенська (в.о., Мала Любаша), Микола Панчук (Гоща), Наталія Сорочинська (Тараканів), Людмила Вітковець (Дядьковичі), Каміла Котвінська (Верба), Богдан Квачук (Зарічне), Руслан Серпенінов (Сарни).

А для небайдужих, здатних співпереживати, нагадуємо номери карток Віктора Свиридюка для благодійних пожертв: Ощадбанк 5167 8032 1782 3066, Приватбанк 4149 4991 5394 8011.

Сім’я Свиридюків каже, що буде рада кожній гривні. Адже будматеріали нині дуже дорогі.