Голова Комітету Верховної Ради України з питань прав людини, деокупації та реінтеграції тимчасово окупованих територій у Донецькій, Луганській областях та Автономної Республіки Крим, міста Севастополя, національних меншин і міжнаціональних відносин Дмитро Лубінець здійснить робочу поїздку місцями, де компактно проживають представники національних меншин. 

Про це народний депутат повідомив під час брифінгу в парламенті, водночас нагадавши, що є головою робочої групи, яка розробляє нову редакцію закону про національні меншини.

«Цей закон буде спрямовано на захист прав громадян України, які є представниками нацменшин. Їду для того, щоб зустрітись із представниками нацменшин, почути про проблеми та пропозиції щодо їх розв’язання», — сказав Д. Лубінець, закликавши всі зацікавлені сторони долучатися до цих зустрічей. Так, 24 травня народний депутат перебуватиме в Донецькій області, в Маріуполі; 25 травня — у Мелітополі Запорізької області; 26 травня — в Одеській області; 27 травня — в Умані, 28 травня — у Чернівецькій області. А завершаться робочі зустрічі в Ужгороді на Закарпатті 30—31 травня. Докладніше з графіком та місцями перебування можна буде ознайомитись на сторінці Д. Лубінця у Фейсбуці та на сторінці комітету.

Після цього, зауважив парламентарій, орієнтовно четвертого червня, має відбутися обговорення напрацьованого законопроекту в Києві та його реєстрація в парламенті.