Ігор Коцур вручає подяку матері загиблого захисника в Ужгороді.

Захід проведено за участю і закарпатських лісівників: першого заступника начальника обласного управління лісового і мисливського господарства Ігоря Коцура та директора Берегівського держлісгоспу Богдана Шойного. Лісівники спільно з оперативним командуванням «Захід» посприяли виготовленню меморіальної дошки. Її встановили в каплиці-пантеоні. Цей храм присвячено воїнам з усіх куточків України, які віддали своє життя, захищаючи державу від країни-агресора Росії. На меморіальних дошках позначені імена всіх, хто віддав життя за свободу України — там більш як сотня воїнів. Тепер у храмі увічнено й прізвища закарпатців.

Освячення меморіальної дошки тоді відбулося за участю родичів загиблих.

Через кілька днів рідні захисників приїхали до Ужгорода, щоб висловити вдячність лісівникам.

«Від сімей загиблих ми вдячні за підтримку, за те, що ви не забули наших дітей. За те, що пам’ять про них жива. Ми вдячні за виготовлення меморіальних плит. Там викарбувані імена усіх загиблих за свободу нашої країни. Вони полягли в україно-російській війні. Ще раз від щирого серця вдячні», — зазначила під час зустрічі пані Катерина, мати воїна, який загинув у 2015 році під Дебальцевим.

«А я хочу подякувати усім вам. Велике спасибі за ваших синів і чоловіків. Вони віддали свої життя — найдорожче, що у них було. Вони віддали їх за наш спокій і за те, щоб ми жили у вільній, незалежній Україні. Низький уклін кожному із вас!» — цитує слова Ігоря Коцура прес-служба обллісмисливгоспу.

Подяку лісівникам Закарпаття за небайдужість передав і військовий комісар Закарпаття Олександр Музиченко: «Висловлюю щиру подяку у виготовленні пам’ятних плит з іменами загиблих. Дякую всьому вашому колективу, що в такий потрібний час надали підтримку і допомогу родинам військовослужбовців. Це вкрай важлива підтримка і для нас, і для родин загиблих».

Доречно додати, що кожного року на початку липня у каплиці, де встановлені ці пам’ятні знаки, відбувається всеукраїнська проща. На неї приїжджають родичі загиблих з усієї України, щоб віддати данину пам’яті тим військовим, які загинули, захищаючи Україну.

Ужгород.

Фото надано прес-службою обллісмисливгоспу.