Але наші футболісти постраждали через погодні умови. Річ у тім, що злива накрила Харків. Тому виліт команди перенесли на 17:00. Втім, гравці і тренери часу не гаяли. Вони зробили групове фото в офіційних ділових костюмах на галявині поблизу готелю, де проживали останні тижні.

Під час фотосесії Андрій Шевченко вручив Руслану Малиновському  (півоборонцеві італійської «Аталанти») приз «Найкращому футболісту з України, котрий грає за кордоном» (на знімку).

А ще наставник збірної назвав мету нашого колективу на Євро:

«Наше головне завдання — вихід з групи. Ми розуміємо, що нам протистоятимуть дуже хороші команди. У нашій групі є явний фаворит — збірна Нідерландів.

Австрія — це команда, яка на високому рівні провела відбірний турнір і показувала хорошу гру. В її складі — сильні виконавці. У неї є певний стиль, за рахунок якого вона домагається результату.

Північна Македонія — теж дуже пристойна команда. Це показали і відбірні матчі чемпіонату Європи, і перемога над збірною Німеччини (у кваліфікації ЧС-2022). Цю команду в жодному разі не можна скидати з рахунків. У її складі теж є якісні футболісти, які завжди можуть показати хорошу гру».

Українська футбольна делегація таки вилетіла у призначений вдруге час — о 17:00. Прибувши до Бухареста, українці розмістилися в готелі «Каро», який стане резиденцією нашої збірної на Євро. Після вечері відпочивали.

А вчора розпочався робочий графік «у режимі Євро». Об 11:30 відбулася прес-конференція Андрія Шевченка в Українському медіа-центрі, який саме розпочав роботу. Ця медіа-локація розташована в готелі «Комплекс Сілва».

Перше тренування «синьо-жовтих» на офіційній базі команди, стадіоні «Волунтарі», відбулося вчора ввечері.

Нагадаємо, Євро-2020 для нашої збірної розпочнеться в неділю, 13 червня, матчем з Нідерландами. Початок зустрічі о 22:00 (за київським часом). А два наступні поєдинки проти Північної Македонії та Австрії підопічні Андрія Шевченка проведуть у столиці Румунії.

На жаль, на «Йоган Кройф Арені» в Амстердамі наша збірна не матиме уболівальницької підтримки. Про це повідомив очільник УАФ Андрій Павелко.

«Через коронавірус багато країн запроваджують свої обмеження. Уряд Нідерландів ухвалив рішення не пускати вболівальників із країн, які не входять до зони ЄС».

А чемпіонат стартує завтра, 11 червня, поєдинком Туреччина — Італія.

Фото Павла КУБАНОВА.