На цьому після відвідування найбільших родовищ з видобутку природного газу на Полтавщині та Харківщині наголосив голова Комітету Верховної Ради з питань енергетики та житлово-комунальних послуг Андрій Герус.

«Маємо приділити увагу конкуренції на ринку. Ми відвідали державну компанію «Укргазвидобування» та приватні компанії. Для України важливо, щоб видобуток газу здійснювали різні компанії: і державні, і приватні. Це сприятиме здоровій конкуренції на ринку. Що більша конкуренція, то кращу ціну отримають споживачі», — сказав він, зауваживши, що хоча державні компанії є локомотивом газовидобування, проте на ринку існує десяток інших дуже активних компаній, які багато бурять та за низкою показників ефективності є прикладом для держкомпаній.

«Приватні компанії сприяють конкуренції, дають роботу багатьом людям. Сюди, у Полтавську і Харківську області, приїжджають працювати навіть із Західної України. Також вони платять ренту до держбюджету, а частина ренти йде до місцевих бюджетів», — зазначив голова комітету, наголосивши на необхідності збільшувати видобуток газу та стимулювати цю галузь.

«Уже є стимулююча ставка ренти, вона становить 6 відсотків для глибоких свердловин. Але існують деякі бюрократичні питання, які не завжди врегульовані. Ми будемо налагоджувати діалог газовидобувних компаній із владою, адже така співпраця допомагає», — цитує А. Геруса сайт партії «Слуга народу».