Про це заявила голова комісії Галина Янченко під час засідання в Запоріжжі (на знімку). В обговоренні також узяли участь народні депутати Юлія Яцик, Артем Кунаєв, Павло Мельник і Геннадій Касай, котрі представляють інтереси регіону у Верховній Раді, керівники області та громад.

«Насамперед ми займаємося захистом бізнесу й допомагаємо вирішити непорозуміння на місцях. Водночас використовуємо звернення від інвесторів, щоб зрозуміти, де є законодавчі колізії, та ініціюємо необхідні зміни. Тому нам важливо співробітничати й підтримувати постійний зв’язок із регіонами. Для того, щоб розуміти країну, варто частіше виїжджати на місця. Саме там найцінніша й найточніша інформація про те, як розбудовується наша держава. Ви розумієте, що працює, а що ні, й яких законодавчих змін потребуєте для залучення більших інвестицій», — звернулася до представників місцевої влади Галина Янченко.

Вона також розповіла про роботу парламентської спецкомісії й урядового агентства «Ukraine Invest». «Найближчим часом ми фіналізуємо форму-опитувальник для керівників ОТГ стосовно можливостей і пропозицій, запитів від громад із залучення інвестицій, які відкрилися завдяки прийняттю Верховною Радою закону про так званих «інвестиційних нянь». Урядове агентство шукає нових потенційних інвесторів і відповідно регіони й громади, в які такі інвестори зможуть зайти. Для цього важливо отримати зворотний зв’язок безпосередньо від громад. Згодом ці анкети можуть перетворитися на докладну карту інвестиційних пропозицій у нашій країні», — сказала Галина Янченко.

Також було відзначено, що в області розроблено кілька багатомільйонних інвестиційних проектів з розвитку мережі індустріальних парків, відродження й поліпшення інфраструктури Хортиці, відновлення в регіоні системи зрошення й забезпечення централізованим водопостачанням туристичної локації селища Кирилівка.

Серед найбільших проектів регіону Галина Янченко назвала вітропарк з інвестиціями в 700 мільйонів євро і проект з електролізного виробництва водню на Дніпровській ГЕС на 300 мільйонів євро.

Запорізька область.

Фото з сайту zoda.gov.ua