У складний момент для країни важливо мати холодний і зважений підхід. Про це йдеться в заяві власника компанії СКМ Ріната Ахметова, оприлюдненій у п’ятницю. «Те, що мирні люди вийшли на мирні акції, свідчить про те, що Україна — вільна демократична країна. І з цієї дороги Україна не зверне. І це дуже здорово. Але те, що в ці дні постраждали люди, це — неприпустимо», — відзначив мільярдер.
На думку пана Ахметова, повинен «перемогти здоровий глузд». «Я — за сильну, незалежну і цілісну Україну. Ми — одна країна, і її ділити не потрібно. Я — за стіл переговорів. Щоб політики, влада, опозиція, моральні лідери країни сіли за стіл переговорів і ухвалили те рішення, яким ми будемо пишатися. Повторюся, пишатися, а не соромитися».
Власник СКМ вважає, що в результаті переговорів має бути знайдене рішення, від якого виграє кожен українець. «Цей стіл я б назвав столом миру, компромісу і майбутнього нашої країни. І нехай за цим столом політики втратять свої рейтинги. Але найголовніше, щоб рейтинг України пішов угору», — йдеться у заяві.
Донецька область.