У багатопрофільній Вараській лікарні запрацювала ПЛР-лабораторія, яка стане потужним центром молекулярно-генетичних досліджень на півночі Полісся. Лабораторний комплекс вартістю майже два мільйони гривень придбали за кошти Рівненської АЕС, Вараська міська громада спрямувала понад п’ять мільйонів на ремонт, облаштування приміщення та допоміжне обладнання. Управління охорони здоров’я Рівненської ОДА передало для ПЛР-відділу лабораторії автоматичну станцію для екстракції нуклеїнової кислоти, що значно посилить пропускну спроможність лабораторії.

Як розповіла директор лікарні Тетяна Латишенко, проведено навчання лікаря-бактеріолога, лаборанта та молодшої медичної сестри. Вони зможуть проводити до 70 досліджень за зміну.

Ще одна радісна подія напередодні Дня медичного працівника — у селі Більська Воля, що належить до Вараської громади, відкрилася реконструйована в рамках проекту Світового банку на Рівненщині лікарська амбулаторія — одна із 38 в області. На обох новосіллях побував голова Рівненської ОДА Віталій Коваль.