Уже наступного дня після цього на летовищі провели першу виробничу нараду за участю генерального підрядника. За словами керівника області, на початок реконструкції, тобто на нинішній рік, у державному бюджеті передбачено кошти у сумі 604,27 мільйона гривень. Головою ОДА створена група моніторингу за проведенням робіт.

Перша виробнича нарада відбулася на летовищі за участі генерального підрядника. Її учасники обговорили питання початку підготовчих робіт, оглянули виробничий майданчик для облаштування побутових приміщень, до майданчика уже прокладена під’їзна дорога. Після отримання паспорта бюджетної програми замовник — комунальне підприємство міжнародний аеропорт «Вінниця» — зможе відкривати рахунки та використовувати кошти.

Найбільш важливою ділянкою роботи стане реконструкція злітно-посадкової смуги. Планується збільшити ширину руліжної доріжки із 42 до 45 метрів, що дасть можливість приймати такі потужні лайнери, як Boeing 737 та Airbus 320.

Нагадаємо, аеропорт «Вінниця» введено в експлуатацію у 1982 році. Це єдине летовище у центральній частині держави. Як стверджує міський голова Вінниці Сергій Моргунов, у радіусі 150 кілометрів від Вінниці, нема жодного аеропорту.

Крім летовища, реконструюватимуть також приміщення аеровокзалу. Відновлений аеропорт зможе обслуговувати протягом року до шести мільйонів пасажирів. Таку цифру навів міський голова Вінниці Сергій Моргунов.

Вінниця.