Таку перспективу обговорили на нараді в місті атомників. Ось думки учасників наради:

Олександр Мензул, вараський міський голова:

— Наше місто унікальне для області, тут зібрано серйозний інтелектуальний фонд. Лише цьогоріч школи Вараша випустили 44 медалісти. У бюджеті міста понад 400 мільйонів гривень становлять видатки на галузь освіти, що є досить великим показником. І питання освіти нині є ключовим. Нас надзвичайно турбує, що мало молодих людей повертається після навчання у вишах до міста. Тому шукаємо заклади вищої освіти, з якими можна співпрацювати, вивчаємо пропозиції для того, щоб молодь могла здобувати вищу освіту  безпосередньо тут.

Ігор Вітковський, заступник генерального директора РАЕС з персоналу: 

— Ми дійшли висновку, що відкриття філіалу вишу можливо, доцільно та необхідно громаді, хоча сам процес є доволі складним. Із урахуванням змін у законодавстві та новизни питання подібної індивідуалізації освіти, ми будемо чи не одні з перших в Україні. Чи це буде формат консультативного центру, чи комунального закладу, філіали кафедр чи факультету — всі ці питання нам доведеться ще вивчити. У найближчій перспективі ми разом з керівництвом Вараської ТГ визначимо основні шляхи реалізації проекту, опрацюємо найбільш перспективні спеціальності і крок за кроком працюватимемо у цьому напрямі.

Валерій Сорока, проректор НУВГП:

— Університет радо підтримує місто-супутник РАЕС у створенні закладу вищої освіти. У нас є необхідні ресурси, навчально-методичне забезпечення, викладацький склад. Ми повністю готові підтримувати місто у створенні й розвитку такого навчального закладу, допомагати забезпечувати освітній процес за 120 акредитованими освітніми програмами. Як правильно це втілити та яким буде цей шлях, ми визначимо нашими спільними наступними кроками.

У підсумку учасники зустрічі ухвалили рішення щодо початку розробки тристороннього Меморандуму про співпрацю, де будуть визначені основні наміри за обговореним напрямом, усі подальші кроки, терміни їх виконання та регламентована відповідальність кожної зі сторін.

Рівне.