Питання про розподіл цієї субвенції розглянули на засіданні постійної комісії з питань бюджету, фінансів та податків (голова — Ігор Ясенюк).

Так, 2,9 мільйона гривень буде спрямовано для осіб з інвалідністю I—II груп, яка настала внаслідок поранення, контузії, каліцтва або захворювання, одержаних під час безпосередньої участі в антитерористичній операції, забезпечення її проведення, здійснення заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі та стримування збройної агресії Російської Федерації у Донецькій та Луганській областях.

Також 828 тисяч гривень виділено особам з інвалідністю III групи, які отримали її внаслідок участі в бойових діях у зоні АТО/ООС, та 1,4 мільйона гривень передбачено особам з інвалідністю I—II груп з числа учасників бойових дій на території інших держав.

Ці кошти розподілено так: Рівненська міська територіальна громада — 2,08 мільйона гривень; Вараська міська територіальна громада — 1,3 мільйона; Рівненський район — 1,3 мільйона, Дубенська міська територіальна громада — 447 тисяч гривень.

Юлія ВАСИЛЕНКО-СЛОБОДЕНЮК, керівник відділу прес-служби Рівненської обласної ради.