«Нова амбулаторія у селі Полиці — це одна із сотень маленьких перемог, яких крок за кроком стає дедалі більше. Понад тисячу об’єктів по усій країні будують у рамках президентської програми. Але для кожного жителя громади ближче те, що поруч, це дає спокій, впевненість і відчуття захищеності. І це про медзаклад в Полицях, в якому жителі восьми сіл, де мешкає понад 5 тисяч осіб, зможуть отримати допомогу в комфортних умовах, — сказав голова Рівненської ОДА Віталій Коваль під час відкриття Полицької амбулаторії, що у Вараському районі.

В амбулаторії розгорнуто 8 кабінетів: приймальна, кабінети лікаря, кабінет щеплень, оглядова, стерилізаційна, кімната для медперсоналу, кімната здоров’я. На базі процедурного кабінету є автоматизоване лабораторне обладнання. Водопостачання, опалення, каналізація — автономні, є гаряча вода. Важливо, що тут облаштоване і житло для лікаря.

«Це надзвичайний подарунок для громади. Ми усі у захваті — заклад гарний і ззовні, і зсередини. На будівництво амбулаторії передбачили майже 10 мільйонів гривень. Ще на 3 мільйони закуплено першокласне медичне обладнання. Це справді приклад співпраці — державної, обласної, районної і місцевої влади», — каже голова Полицької громади Микола Озеруга.

Покращені медичні послуги отримуватимуть також жителі п’яти сіл Дубровицької територіальної громади (це понад 3,5 тисячі осіб). Адже у Колках — теж новосілля, введено в дію амбулаторію. Заклад має свою лабораторію, кабінети лікарів, персоналу, кімнату для зберігання медпрепаратів та дитячу.

Рівненська область.