Щоб охопити більшу кількість малечі Горбакова дошкільною освітою, з жовтня минулого року розпочали реконструкцію будівлі Горбаківського НВК. Для цього обласна рада 7-го скликання виділила з бюджету Рівненщини 9,3 мільйона гривень. У приміщенні утеплили та оновили фасад, замінили сантехніку, електрику та систему опалення. Фінансування продовжили і цьогоріч, виділивши з бюджету розвитку області ще шість мільйонів гривень.

На нове приміщення дитсадка громада чекала не один десяток років. Тому 2020-го з сільського бюджету також виділили два мільйони гривень. Загальна кошторисна вартість об’єкта становить 17,7 мільйона гривень.

На відкриття садочка до Горбакова приїхали голова Рівненської обласної ради Сергій Кондрачук та голова Рівненської ОДА Віталій Коваль, голова постійної комісії з питань бюджету, фінансів та податків облради Ігор Ясенюк. Вони привітали батьків та дітей з довгоочікуваною подією.

— Чудово, що в Рівненській області з’являється новий освітній простір для розвитку наших дітей. І не лише в тих районах, де рекордна народжуваність. Адже від умов, в яких дитина розпочинає соціалізуватися, залежить її успіх у майбутньому. Бо в гарних дитсадку та школі хочеться краще вчитися, а отже, розвиватися та досягати високих результатів, — переконаний голова Рівненської обласної ради Сергій Кондрачук, зауваживши при цьому, що відкриття дитсадка стало можливим завдяки наполегливій позиції місцевої громади, а також спільному баченню депутатів різних скликань, як має розвиватися галузь освіти на Рівненщині і де необхідна першочергова підтримка влади в цьому питанні.

Юлія ВАСИЛЕНКО-СЛОБОДЕНЮК, керівник відділу прес-служби Рівненської обласної ради.

Фото надано автором.