Начальник служби інформаційних технологій Рівненської АЕС Олег Килюх (на знімку) увійшов до трійки кращих ІТ-фахівців енергетичної галузі країни 2020 року за результатами всеукраїнського конкурсу BEST CIO, який визначив найбільших професіоналів у різних галузях України.

Олег Килюх з 2015 року очолює службу інформаційних технологій (СІТ) на АЕС. Нині на електростанції діє майже 150 власних програмних комплексів, які постійно вдосконалюються, та ще більше двох десятків — у стадії розробки.

«Інформаційні технології, які АЕС використовує у своїй діяльності, невід’ємно пов’язані з тенденціями розвитку всієї галузі та спрямовані на підвищення ефективності роботи станції шляхом автоматизації якомога більшого числа виробничих процесів», — каже Олег Килюх.

А ще за участю Олега Килюха у місті-супутнику електростанції Вараш реалізовано освітній проект для учнівської молоді «IT-школа РАЕС», що покликаний розвивати інтерес школярів до науково-технічної творчості, техніки та новітніх технологій, виховувати технічне мислення та здійснювати всебічну підготовку учнів за поглибленими програмами.

Юлія КУЛАЄВА, кореспондент прес-центру АЕС.