«Це перший у новітній історії (очевидно, України. — Ред.) мітинг, який проводять діючі та звільнені в запас співробітники міліції». Так почав свою промову перед тими, хто зібрався біля входу до приміщення Севастопольського управління МВС майор міліції Володимир Гордієнко (на знімку — третій праворуч).

Причини акції мітингувальники зафіксували на плакатах: «Міністре Захарченко! Будь ласка, очистіть міліцію від корупціонерів і хабарників» тощо. Крім глобальних, висувалися і конкретні вимоги: довести посадові оклади міліціонерів до рівня прожиткового мінімуму, погоджувати розмір премій із профспілкою і запровадити повний облік понаднормового несення служби...

Із усіх обвинувачень міліцейського керівництва найконкретніші пролунали на адресу начальника Нахімовського райвідділу міліції: «Видано усне розпорядження начальника не реєструвати заяви громадян, які постраждали від шахраїв, що обіцяли виготовити й установити металопластикові вікна. Натомість у самому райвідділі тепер стоять сорок нових вікон».

На мітингу вимоги міліціонерів підтримали також представники правозахисних і громадських організацій міста.

Фото автора.