«Україна буде змушена вводити обмеження для невакцинованих громадян. МОЗ уже анонсувало, що в разі погіршення епідеміологічної ситуації працювати будуть школи, де вакциновано не менш як 80 % вчителів (зараз щеплена лише половина педагогів). На мою думку, аналогічні обмеження логічно ввести для транспортників, підприємств громадського харчування і комерційних або комунальних структур, співробітники яких безпосередньо контактують із населенням. Хворий водій маршрутки інфікує ніяк не менше людей, ніж учитель», — заявив голова парламентського Комітету з питань здоров’я нації, медичної допомоги та медичного страхування Михайло Радуцький (фракція «СН»).

За його словами, нині в Україні є достатня кількість вакцин. «Ще місяць тому в нас був дефіцит препаратів для щеплення. Але позаминулого тижня ми отримали понад два мільйони вакцин, минулого тижня понад 2,5 млн. Вакцинація відкрита для всіх бажаючих», — додав він.

На своїй сторінці у Фейсбуку Михайло Радуцький також написав: «Цього тижня почнуть діяти нові правила перетину кордону. Щоб мінімізувати ризики розповсюдження мутації коронавірусу, українці та іноземці здаватимуть тест при в’їзді до країни. Виняток — громадяни України, які зробили хоча б одне щеплення від «ковіду», та мешканці інших країн із «сертифікатами». Для невакцинованих (вакцинами, що схвалені ВООЗ) подорожуючих з Росії та Індії (якщо перебували у країні більше семи днів) обов’язкова самоізоляція». В Україні протягом доби 1 серпня від COVID-19 померли чотири людини, зафіксовано 265 нових випадків зараження, 176 осіб одужали. Найбільша кількість підтверджених випадків зареєстрована у м. Києві (62), Одеській (30), Тернопільській (30), Вінницькій (21) та Харківській (17) областях», — повідомляють у МОЗ. У відомстві також зазначають, що протягом доби вакцинували проти коронавірусу 38 080 осіб, загалом — 3 599 169.

Завершили вакцинацію проти коронавірусу (отримали дві дози) 2 033 616 осіб. Протягом доби працювали: 207 мобільних бригад, 430 пунктів щеплення; 296 центрів вакцинації.

Триває вакцинація і у Миколаївській області, де, як повідомляє наш власкор Олена Івашко, виявили чотири випадки небезпечного штаму коронавірусу «Дельта». Троє інфікованих приїхали з відпочинку з Туреччини, один з Росії. Як написав на своїй сторінці у Фейсбуку голова Миколаївської облдержадміністрації Віталій Кім, кожного дня на Миколаївщині фіксуються нові випадки захворювання. «Тож хвороба зовсім не вщухає, а навпаки. Представники МОЗ наголошують на новій хвилі захворювання вже восени, — зазначив він. — Тому всім потрібно дотримуватись карантинних обмежень, маскового режиму в громадських місцях, користуватись антисептиком та дотримуватись соціальної дистанції. Проте найбільш дієвий спосіб захистити себе та оточуючих — це вакцинація. Миколаївщина має всі можливості  вакцинувати 5 000 бажаючих в день». Віталій Кім також повідомив, що в Миколаївській області відкрито 15 центрів масової вакцинації, в регіоні працює 24 мобільні бригади та 108 стаціонарних пунктів щеплення. Всього в області вакциновано майже 10 відсотків населення.