Один із них 2 серпня запустили на міському маршруті №4, а після прибуття ще одного муніципальні автобуси працюватимуть на всіх п’ятьох діючих міських маршрутах.

— Транспорт перебуває на балансі «Костопількомунсервісу», який має ліцензію на перевезення. Підприємство здійснюватиме їх технічне обслуговування, забезпечить водіями, кондукторами, проводитиме медогляд кермувальників, — розповів в. о. заступника міського голови Костополя Олексій Кособуцький. — Зараз тут споруджують бокси для міських автобусів.

Нагадаємо, що перший новий муніципальний автобус вийшов на маршрут №3 15 квітня цього року. Всі автобуси придбано коштом міського бюджету за програмою транспортних перевезень у громаді.

Упродовж багатьох років на міських маршрутах у Костополі працювали лише приватні перевізники, перевезення здійснювали маршрутками. Безсумнівні переваги нового транспорту — це можливість пересування на ньому для людей з особливими потребами, жінок з дитячими візками, кондиціонер у салоні, гарантоване пільгове перевезення та дотримання графіка руху.

Та найголовніша, на мою думку, перевага в тому, що Костопіль придбав нові, а не вживані автобуси. Цим міська влада проявила повагу до своїх городян.