Це один із найважливіших інфраструктурних об’єктів області. Його зведення відбувається в межах програми Президента Володимира Зеленського «Велике будівництво».

Із процесом будівництва шляхопроводу ознайомився голова партії «Слуга народу» Олександр Корнієнко під час робочої поїздки на Херсонщину.

Шляхопровід з’єднує два житлові райони Херсона: ХБК і Таврійський. Нині на в’їзді до них виникають постійні затори. Після запуску шляхопроводу цю проблему буде розв’язано, повідомляє прес-служба СН.

«Кожен українець, який хоч раз зупинявся в Херсоні чи був тут проїздом, точно бачив руїни мосту над залізничними коліями, який будується довгі роки. Торік Президент Зеленський вирішив покласти цьому край, тому з його ініціативи в межах програми «Велике будівництво» була розпочата добудова мостового переходу через залізничні колії. Цей міст буде з’єднувати дві частини міста та стане символом того, що в Херсоні почалися великі зміни, і місцева влада має цю естафету підхоплювати», — зазначив Олександр Корнієнко.

Вартість об’єкта — 731 мільйон гривень. Він будується повністю за державний кошт.

«Початок цього проекту закладено ще в 1992 році, але його так і не завершили. Роботи на шляхопроводі відновлено завдяки програмі «Велике будівництво». До 24 серпня плануємо запустити першу чергу мостопереходу, люди зможуть рухатися по одній стороні в реверсному режимі. Це одна з найважливіших транспортних артерій міста. Після завершення будівницт-ва херсонці нарешті зможуть їздити швидко та без перешкод», — розповів голова Херсонської облдержадміністрації Сергій Козир.