Засідання суду тривало понад дев’ять годин. Адвокати Чауса заявляли відвід судді, але суд не задовольнив їхнє клопотання, повідомляє Цензор.НЕТ.

Головний редактор Цензор.НЕТ Юрій Бутусов вважає таке рішення непоясненним і зовсім м’яким, «адже в березні 2017 року Чаус уже був під цілодобовим домашнім арештом на квартирі, але здійснив з неї успішну втечу! Чотири роки ховався від слідства! З набагато менш очевидних злочинів в Україні застосовується утримання під вартою в СІЗО!». Він висловив припущення, що із Чаусом «вибудовують певні домовленості», щоб не допустити розголошення ним інформації про обставини його викрадення й перебування в невідомому місці останні чотири місяці... Водночас суд не визначив, хто саме охоронятиме скандального екс-суддю Чауса НАБУ або СБУ...

...а фігурантку «справи Шеремета» Юлію Кузьменко перевели на нічний і зняли браслет

Шевченківський райсуд столиці змінив запобіжний захід підозрюваній в убивстві Павла Шеремета дитячому хірургові й волонтеру Юлії Кузьменко на нічний домашній арешт. Про це повідомив її адвокат Тарас Беспалий. Його підзахисна з 11 серпня 2020 року перебувала під цілодобовим домашнім арештом.