На знімку: член Комітету з питань національної безпеки та оборони парламенту Грузії Олександр Елісашвілі, голова Комітету з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва Олександр Мережко, голова Комітету з питань національної безпеки та оборони парламенту Грузії Іраклій Берая.

З грузинської сторони у зустрічі взяли участь голова Комітету з питань національної безпеки та оборони Іраклій Берая та член Комітету з питань національної безпеки та оборони Олександр Елісашвілі.

На початку зустрічі Олександр Мережко висловив вдячність грузинським колегам за підтримку суверенітету і територіальної цілісності нашої держави. Він також висловив упевненість, що розвиток стратегічного партнерства між Україною і Грузією і надалі залишатиметься одним з ключових чинників безпеки і стабільності в регіоні та на європейському континенті загалом.

Сторони обмінялися думками з широкого кола питань, зокрема, обговорили розвиток двостороннього політичного діалогу, активізації і посилення міжпарламентського співробітництва, внутрішню ситуацію та подальші кроки інтеграції до ЄС та НАТО обох країн.

Парламентарії України та Грузії звернули увагу на необхідність поглиблення взаємодії між нашими країнами на всіх рівнях, зокрема між постійними делегаціями в рамках міжпарламентських асамблей з метою мобілізації широкої міжнародної підтримки України та Грузії у боротьбі проти російської агресії, запровадження дієвих механізмів міжнародного моніторингу ситуації і захисту прав людини на окупованих територіях, а також деокупації окупованих територій.

У ході зустрічі сторони також обговорили можливість обміну візитами на рівні комітетів і голів парламентів України та Грузії найближчим часом.

Інформаційне управління апарату Верховної Ради України.

Фото зі сторінки Олександра Мережка у Фейсбуці.