Минулого місяця внаслідок бойових дій загинули дев’ять військовослужбовців, ще 27 захисників було поранено. Неспокійно було й протягом останньої доби (станом на ранок 02.09) на Донбасі. Там зафіксовано 12 порушень режиму припинення вогню. За даними прес-центру штабу ООС, у напрямку Золотого-4 російські найманці двічі відкривали вогонь з мінометів 120-го калібру, протитанкових ракетних комплексів і станкових протитанкових гранатометів.

Біля Авдіївки противник застосовував ручні протитанкові гранатомети та міномети 82-го калібру. Поблизу Новозванівки збройні формування Російської Федерації гатили зі станкових протитанкових гранатометів і великокаліберних кулеметів. Неподалік Золотого-3 ворог лупив з мінометів 82-го калібру, ручних протитанкових і автоматичних станкових гранатометів та стрілецької зброї.

У районі Причепилівки та Невельського противник обстрілював українські позиції з автоматичних станкових гранатометів. Поблизу Широкиного — з ручних протитанкових гранатометів і стрілецької зброї. У напрямку селища Піски бойовики лупили з ручних протитанкових та автоматичних станкових гранатометів і стрілецької зброї.

Біля Новолуганського окупанти вели вогонь з ручних протитанкових гранатометів. Крім того, на Луганщині зафіксовано проліт ворожого безпілотного літального апарата типу «Орлан-10» з перетином лінії розмежування.

«Унаслідок ворожого вогню один військово-службовець Об’єднаних сил дістав осколкове поранення. Захисника транспортували до лікувального закладу. Стан його здоров’я задовільний. У відповідь на агресію українські захисники подавляли вогневі точки противника з незаборонених Мінськими домовленостями зразків озброєння», — зазначили в штабі.