Голови Херсонської, Одеської та Миколаївської облдержадміністрацій Сергій Козир, Сергій Гриневецький та Віталій Кім (на знімку справа наліво) звернулися до Президента України стосовно розбудови чотирисмугової автомобільної дороги на Одесу та внесення її до проекту «Велике будівництво».

Тристоронній лист підписано під час робочої зустрічі щодо реалізації спільних проектів Миколаївської, Одеської та Херсонської областей. Як повідомив голова Миколаївської облдержадміністрації Віталій Кім, ця зустріч голів облдержадміністрацій уже четверта. «Ми маємо спільну проблематику та завдяки такій співпраці можемо гучніше звучати на всеукраїнському рівні. Уже маємо результати та певні зрушення в тих питаннях, якими займаємося з моменту підписання нашого меморандуму про співпрацю», — зазначив В. Кім.

На останній зустрічі йшлося про розбудову автомобільної дороги М-14 Одеса — Мелітополь — Новоазовськ, яка є основною транспортною артерією, що з’єднує найбільші портові міста України та забезпечує логістику вантажоперевезень між південними та східними регіонами країни. Однак враховуючи, що дорога побудована за радянських часів, за тодішніми стандартами та під минулі навантаження, в сучасних умовах без реконструкції з доведенням її до першої категорії та не менш як чотирьох смуг руху, використання такої дороги є неефективним та небезпечним.

Також на зустрічі обговорено та опрацьовано питання, пов’язані зі зрошенням, місцевим виноробством, розвитком транспортної та туристичної інфраструктур, державним замовленням та результатами ЗНО трьох південних областей.

Фото з відкритих джерел.