Андрій розповів, як робив кар’єру у Києві:

— Після закінчення школи продовжив навчання у Березнівському ВПУ та здобув професію оператора комп’ютерного набору. Згодом відслужив два роки у Внутрішніх військах Національної гвардії України у Львові. А після цього ким я тільки не працював: офіціантом, різноробочим на будівництві, менеджером з продажу на меблевій фабриці, консультантом у магазині одягу. Все змінилося, коли померла мама, я вже не хотів і не міг перебувати у Березному — важкі спомини. Подався до столиці, напросився на кілька днів до знайомого, а далі влаштувався до модного бутика одягу консультантом. Насправді ця робота мені дуже подобалася, але я прагнув розвитку, за рік навіть став там адміністратором. І зрозумів, що без освіти у Києві немає що робити, тому вирішив стати дизайнером одягу.

Мені довелося добряче попрацювати над шкільною програмою і навіть здати ЗНО на 168 балів. Але, як з’ясувалося, в університеті, куди я подав документи на омріяну спеціальність, не було місць. Мені запропонували «Графічний дизайн та рекламу». Я погодився, бо не хотів втрачати ще один рік та знову здавати ЗНО, — зізнається Андрій Несинець.

Провінційний хлопчина викручувався як міг: вдень працював адміністратором у магазині, ввечері — на пари, шукав різного роду підробіток. Було дуже складно, бо мусив оплачувати недешеве навчання, квартиру та хоч якось прохарчуватися.

— Сказати, що було складно — це нічого не сказати, — пригадує Андрій, — але ці труднощі мене загартовували. Вже на другому курсі я пішов працювати за спеціальністю. Спочатку графічним дизайнером страхової групи, згодом фрілансером (вільнонайманець, позаштатний працівник, одночасно може працювати на декілька фірм — Авт.), далі дизайнером реклами...

Андрій Несинець започаткував власний авторський стиль абстракціонізму у написанні картин. Сьогодні вони користуються неабиякою популярністю в Україні та за кордоном. Окрім того, він є власником авторського бренду і займається друком оригінальних принтів на одязі. Відома співачка Ірина Білик замовила футболки з принтом свого портрета, що його намалював Андрій Несинець.

Березне Рівненської області.

Фото надано автором.