Біологічний матеріал для пересадки було доставлено з-за кордону. Сталося це ще місяць тому. Однак хірурги не поспішали оприлюднювати інформацію про свою унікальну роботу, а чекали результату операції.

І ось настав день, коли про проведену трансплантацію можна говорити: пацієнтка Еліна, родом з Уманського району, почувається добре. За словами головного лікаря диспансеру Віктора Парамонова, дівчина з діагнозом «лейкемія» майже три роки лікувалася в різних медзакладах, приймала хіміотерапію, і лише після операції стан її стабілізувався і став задовільним.

З нагоди проведення першої в країні трансплантації дорослому кісткового мозку від неродинного донора до Черкас прибув міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко і провів брифінг (на знімку праворуч). Високопосадовець повідомив, що нині до трансплантації долучено 40 вітчизняних медзакладів. У проекті бюджету, схваленому урядом, закладено 750 мільйонів гривень на проведення операцій з пересадки органів. Водночас продовжуватимуть оплачуватися українцям закордонні трансплантації.
Нинішня операція, яку провели черкаські хірурги, безплатна для пацієнтки. Всі витрати взяла на себе держава.

Фото із сайту «18000».