За добу (станом на ранок 22.09) бойовики 4 рази порушували режим тиші. Зокрема гатили з важкої артилерії та мінометів, гранатометів різних систем та кулеметів великого калібру. На щастя, минулося без поранених чи загиблих.

За даними прес-центру штабу ООС, поблизу Кам’янки російсько-окупаційні війська застосували заборонене озброєння, здійснивши 15 пострілів з мінометів калібру 120 мм. В напрямку населеного пункту Шуми, намагаючись викликати вогонь у відповідь, противник лупив зі стрілецької зброї. Біля Лебединського окупанти задіяли гранатомети різних систем. У бік Новолуганського ворог вів вогонь з великокаліберних кулеметів та підствольних гранатометів.

«Наші захисники вели активну оборону та пригнічували вогневі засоби противника, застосовуючи дозволене Мінськими домовленостями озброєння. Втрат серед військових немає. Завдяки зусиллям наших воїнів рубежі українських підрозділів залишилися незмінними. Впродовж доби через контрольні пункти в’їзду-виїзду на тимчасово окуповану територію України прослідувало 1 465 осіб, а на підконтрольну Україні територію прибуло 1 185 осіб», — зазначили в штабі.

За інформацією ГУР Міноборони, на Донбасі в армійських корпусах оперативного угрупування російських окупаційних військ тривають заходи бойової підготовки у з’єднаннях і частинах окупантів. «Зокрема, розпочато проведення військових зборів мобілізаційного резерву та зборів зі снайперами, коригувальниками артилерійського вогню і командирами мінометних батарей. Проведення зборів контролюється офіцерами штабу 8-ї армії Південного військового округу ЗС РФ», — повідомили в силовому відомстві.