Останні євромайданівські події в Україні стали темою для дискусій та роздумів не тільки політиків і громадських активістів. Те, що відбувається нині в містах країни загалом та в Києві зокрема, дедалі частіше відображається у творчості.
Минулого тижня прикарпатські музиканти Юрій Криниченко та учасники гурту «Петровичі» брати Петро і Василь Сказківи створили філософсько-ліричний гімн Євромайдану «Ти маєш пам’ятати».
Своєрідну молитву за Україну — нову пісню «Благослови» — записала нещодавно місцева співачка, лауреат міжнародних і всеукраїнських пісенних конкурсів та фестивалів, ведуча Калуського міського телебачення Алла Івашина. Автором музики та слів, у співавторстві з відомим українським поетом-піснярем Вадимом Крищенком, є київський композитор Василь Радченко. За новим твором створено вже відеокліп, на кадрах якого неповторні українські краєвиди переплітаються з Євромайданом, побиттям студентів, обличчями дітей та зовсім літніх співвітчизників.
Писанкар з Івано-Франківщини Олег Кіращук дві доби був в охороні Михайлівського собору, коли там ховалися студенти. За цей час наслухався чимало історій від очевидців нічної розправи над молоддю. Почуте настільки вразило майстра, що вирішив створити писанки, присвячені тому, як монахи прихистили дітей.
Івано-Франківська область.