Програма заходу передбачала панельну дискусію на тему «Професійний розвиток та європейська інтеграція» та тренінги у форматі онлайн, учасники яких обговорили розвиток сучасних навичок (підприємництво, комунікація, лідерство, критичне мислення тощо), розвиток кар’єри та пошук роботи (написання резюме, мотиваційного листа, запуск власного бізнесу тощо). Захід відкрив ректор університету Сергій Вітвіцький.

«Для нас дуже важливо, що за підтримки представництва ЄС в Україні саме на території нашого навчального закладу відбуваються Дні кар’єри. Це дасть змогу нашим молодим курсантам та студентам заявити про свої вимоги до освіти, яку вони хочуть здобути в стінах нашого навчального закладу», — зазначив ректор.

На заході іноземні партнери університету, бізнесмени, освітяни, держслужбовці, молодь та інші учасники поділилися думками, власним досвідом, обговорили впровадження стандартів та практик Європейського Союзу в Україні. До заходу також долучився відокремлений структурний підрозділ «Маріупольський фаховий коледж Донецького національного університету економіки і торгівлі імені Михайла Туган-Барановського».

На заході виступили: Катерина Савка — провідний фахівець відділу профорієнтації Маріупольського міського центру занятості; Едуард Фільчаков — директор регіонального відділення ПАТ «Приват»; Єва Бельченко — проектний директор стартапу «1991»; Альвідас Медалінскас — заступник голови ГО «Донбаські Ворота», політичний аналітик Університету ім. Миколаса Ромеріса (Литва); Йоуні Лехтімакі — старший радник представництва Консультативної місії ЄС у Маріуполі.

Курсанти та курсантки, студенти та студентки, які були присутні в залі та які долучились у форматі онлайн, отримали відповіді на питання, які допоможуть у майбутньому побудувати успішну кар’єру.

«Нагадаю, що цьогоріч ми з литовським університетом уклали договір про співробітництво й нині обговорюємо процедуру отримання подвійних дипломів. Для нас це дуже важливо задля визнання нашого університету на теренах Європи. Зауважу, що ДонДУВС — це єдиний профільний університет у нашому регіоні і не тільки», — наголосив Сергій Вітвіцький.

Дні кар’єри ЄС реалізуються в рамках проекту «Інформаційна підтримка мереж ЄС в Україні». Цей захід упродовж п’яти років проводять у понад 15 містах України.

Дні кар’єри є ініціативою, що фінансується представництвом Європейського Союзу та виконується громадськими організаціями «Фундація «Відкрите суспільство» та ГО «Молодіжна Альтернатива».

На базі ДонДУВС захід було організовано відділенням міжнародного співробітництва.

Донецький державний університет внутрішніх справ.