У неділю на євромайдані в Полтаві пролунало повідомлення про добровільне «політичне» звільнення з посади земляка, капітана міліції Валентина Артем’єва. Політики оприлюднювали його й у столиці. При цьому першоджерелом стало особисте звернення начальника відділу боротьби з незаконним обігом наркотиків Полтавського міського управління УМВС України в області Валентина Артем’єва, що з’явилося на сайті громадського об’єднання «Третя Українська Республіка». Лідером останньої є колишній міністр внутрішніх справ Юрій Луценко, який звернувся до сьогоднішніх правоохоронців трохи раніше. За даними згаданого сайту, «реакцією» на той заклик екс-міністра стало звернення капітана Артем’єва.
У ньому він стверджує, що 6 грудня подав рапорт на звільнення за власним бажанням з органів внутрішніх справ на знак солідарності з прихильниками євроінтеграції. Згадуючи останні події в Києві, офіцер міліції наголошує на тому, що не може «більше працювати в системі ОВС та вдягати погони, коли мої колеги так жорстоко і зухвало поводяться з громадянами, порушуючи присягу, всі моральні принципи та закон».
Іншу версію звільнення капітана Артем’єва оприлюднило Управління зв’язків із громадськістю МВС України. Зокрема, на офіційному сайті міністерства вже з’явилося повідомлення про те, що офіційною причиною добровільної відставки керівника «антинаркотичного» відділу міськуправління є «незадовільні умови праці та низька зарплата». При цьому речники МВС зазначають, що «за рішенням атестаційної комісії ще у жовтні цього року Валентина Артем’єва визнано таким, що не відповідає обійманій посаді».
За інформацією міністерства, згаданому «правоохоронцю потрібно було б у подальшому пройти позачергову атестацію, від чого він відмовився. Замість цього подав рапорт на звільнення за власним бажанням, мотивуючи це поганими умовами праці та низькою зарплатнею». Зазначимо також, що цього офіцера міліції призначили на посаду начальника відділу зовсім недавно. Після того, як у лютому ц. р. заарештували його попередника та ще трьох працівників відділу, котрі у складі організованої злочинної групи із 13-ти осіб скуповували, виготовляли та продавали наркотики.
Полтава.