На знімку ( зліва направо): керівники громад — Старосільської Михайло Кузьмич та Рокитнівської — Григорій Таргонський.

Її учасники власним коштом передплатили і подарували парламентську газету «Голос України», яку в домівки учасників АТО листоноші доставлятимуть з 1 січня нового року.

— У нашій патріотичній сільській територіальній громаді, яка межує з Білоруссю, дуже поважають тих, хто захищав мир і спокій на сході нашої країни, — розповідає Старосільський сільський голова Михайло Кузьмич. — Серед таких, зокрема директор Вежицької школи Олександр Кузьмич, який за фахом вчитель історії, та вчитель фізичного виховання цього ж навчального закладу Іван Голосняк. Вони, виконавши свій священний обов’язок, нині працюють з найдорожчим, що у нас є, — дітьми.

Тож цим педагогам у подарунок від учасників акції передплата на газету «Голос України».

А ще Михайло Кузьмич розповів, що у школах громади проводиться велика робота з патріотичного виховання молоді. До того ж не так давно у Старосільській школі, де навчається більш ніж 1100 дітей, відкрили інтерактивний тир для старшокласників, у найближчих планах відкрити такий само тир і в школі в Дроздині.

З великою вдячністю розповідає про атовців-земляків і Зарічненський селищний голова, батько п’яти дітей Богдан Квачук (на знімку):

— Нереально всіх назвати, але, як батько, щиро вдячний воїнам-атовцям за їхню мужність, за те, що оберігали мир і спокій мільйонів людей в Україні. Здоров’я всім і мирного неба.
Газета «Голос України» надходитиме у домівки учасників АТО із селища Зарічне подружжя Олександри та Івана Дехтеруків, Руслана Марковця, Олександра Ярмошевича, Миколи Полюховича, Олександра Бондаренка.

А ось у Рокитнівській територіальній громаді парламентське видання носитимуть матері загиблого на сході сина Віталія Тетяні Маринич із села Рокитне та батьку полеглого Леоніда — Віктору Озеранчуку у село Осницьк. Вони можуть пишатися своїми дітьми, справжніми героями.

— Двічі був в АТО і Микола Колодич із села Рокитне. Боронили землю також Леонід Думенко із Блажового та Петро Жуковський із Залав’я, Микола Бричка та Сергій Сорока з Карпилівки, — перераховує атовців-земляків рокитнівський селищний голова Григорій Таргонський, який одразу вибачається, що не може назвати усіх відважних. Адже у громаді проживає більше двох сотень учасників АТО.

А тепер про учасників акції «Подаруй газету бійцю». Серед них голова Рівненської ОДА Віталій Коваль, голова Рівненської РДА Олександр Коваль, Костопільський міський голова Євгеній Денисюк, Корецький міський голова Людмила Дмитрук, Рокитнівський селищний голова Григорій Таргонський, Зарічненський селищний голова Богдан Квачук, Старосільський сільський голова Михайло Кузьмич, Вирівський сільський голова Сергій Опалько, Вербський сільський голова Каміла Котвінська, а також Світлана Ковальчук, яку нещодавно на позачергових виборах обрали головою Малолюбашанської громади, депутат Рівненської обласної ради Андрій Бурачик, керівник КП «Обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» Рівненської обласної ради Андрій Бортнік.

Акція «Подаруй газету бійцю» триває.

Рівне.

Фото надано автором.