Можливо, якась частина жителів громади і задумається…

Укотре продивився відео сесії, на якій розглядали питання щодо звільнення П. Гинькута із займаної посади. Продивлявся і намагався роздивитися обличчя наших обранців — депутатів селищної ради. І нічого не побачив. А знаєте чому? Тому що їм було байдуже. Байдуже до долі людини, байдуже до подальшої долі лікарні, байдуже до своїх виборців — до нас. І я їх дещо розумію, адже сам голова громади з високої трибуни всіх запевнив, що все буде добре і навіть ще краще. Значить, з усього цього фарсу (по-іншому я не можу сказати) робимо висновок: Гинькут П.В. був просто баластом і всіляко гальмував розвиток лікарні. І як наслідок, усі проголосували «за»…

Я проживаю в селищі з 2000 року. Більшість депутатів народилися тут, закінчили школу і після вузів повернулися на свою малу батьківщину. І всі ми разом були свідками розвитку, фактично нового народження, нашої районної лікарні після призначення П. Гинькута головним лікарем. Увесь Добровеличківський район за ініціативи та менеджерського хисту Петра Васильовича творив новий сучасний лікувальний заклад, який довгий час тримав першість в області за своїм статусом та показниками. І велика частина нинішніх депутатів активно брали участь у створенні лікарні і пишалися дружбою з головним лікарем, називали його своїм другом. І нинішній очільник громади під час виборчих перегонів не раз також називав П. Гинькута своїм другом. Як з’ясувалося, лише на час виборів.

Увесь депутатський корпус, їхні сім’ї, користувалися медичними послугами в нашій лікарні і були всім задоволені. Але як прийшов час, то П. Гинькут не отримав відповідної допомоги, а тільки байдуже «за». Ніхто не намагався детально розібратися в ситуації, вивчити всі факти «жахливих порушень».

Ніколи б не подумав, що ви, депутати, так вчините з шанованою людиною.

Я хочу вам сказати, що вас обрали звичайні люди, а не керівництво територіальної громади. І звітуєте ви перед пересічними жителями ваших виборчих округів, а не перед головою територіальної громади. І ви вирішуєте питання розвитку території, а не очільник території. Що трапилося? Де ваша громадянська позиція? Чому ми чуємо стандартну фразу «питання розглянуто на комісії, а тому прошу голосувати» і лічильна комісія приступає до переклички. За вашого мовчазного «дозволу» голова громади під час сесій саркастично висловлювався на адресу вашого друга, товариша, односельця.

Особливо нестерпно було слухати, як голова територіальної громади пропонує присутнім лікарям подумати і вибрати серед своїх нового керівника. Хіба не зрозуміло, що вони прийшли обстояти нинішнього (чи вже колишнього)? Ні, рішення давно прийнято, треба було лише його юридично затвердити.

Працювала депутатська комісія, складено відповідний звіт. Я більш ніж упевнений, що вона працювала за чітким наказом «знайти хоч щось». Зачитаний акт перевірки чули лише депутати, а вони не поінформують своїх виборців. Але вже і не треба.

Добровеличківка.