Хочу звернути увагу читачів на те, що заява Білла Гейтса, який по суті не має медичної освіти, спричиняє ажіотажну реакцію у світі.

На самому початку «пандемії» коронавірусу в закордонних і наших ЗМІ, я зокрема, звертали увагу на те, що створення та поширення цієї грипозної інфекції може бути рукотворним.

І тоді я висловив думку, що це тільки, скажімо так, великий експеримент з випробування ефективності застосування інфекційних захворювань як зброї масового ураження. Іншими словами — біологічної зброї.

Нинішня заява Білла Гейтса про небезпеку масового застосування бактеріологічної зброї — це пряме підтвердження того, що саме на бактеріологічну зброю ставлять сьогодні акцент багато світових супердержав.

Це не може не викликати загального занепокоєння. Тому що у людей, які приймають настільки відповідальне і злочинне рішення, відсутнє розуміння того, що вакцина, антидоти чи сироватки не завжди можуть захистити їх особисто від подібних високонебезпечних інфекцій, з огляду на те, що віруси, бактерії та грибкові інфекції мають здатність мутувати і створювати такі форми хвороб (або штами), які будуть нечутливі до заздалегідь створених для їх лікування та профілактики вакцин, сироваток чи антидотів.

Уже сьогодні є один дуже ефективний метод профілактики всіх вірусних, грибкових, бактеріальних і ще невстановлених видів і шляхів передачі інфекційних захворювань, які можуть передаватися статевим, побутовим шляхом, через кров, повітряно-краплинним чи фекально-оральним.

Сьогодні сучасна медицина зіштовхнулася з новими знаннями про те, що багато хвороб, що раніше вважалися генетичними або аутоімунними, насправді передаються від матері до дитини внутрішньоутробно через кров. Це стосується таких захворювань, як: розсіяний склероз, бічний аміотрофічний склероз і інші хвороби, можуть передаватися ще більш дрібними мікроорганізмами, яких сьогодні називають пріонами.

Тобто, таким чином, я хочу застерегти ті неграмотні та авантюрні спроби створити біологічну зброю для знищення населення тих чи тих держав. Це вкрай непродуманий і небезпечний крок, адже сьогоднішній медицині до кінця невідомі причини багатьох важких інфекційних і, здавалося б, неінфекційних захворювань.

Практика показує, що ті хвороби, які раніше вважалися неінфекційними, а генетичними чи аутоімунними, насправді теж можуть бути інфекційними.

Уся вищевикладена інформація говорить про небезпеку використання біологічної зброї як для жертви, так і для замовника цієї зброї!!!

Ми не знаємо досконало природу багатьох давно відомих хвороб.

А тепер поговоримо про методи лікування, попередження та профілактики всіх інфекцій і зокрема грипу COVID-19. Більш ніж рік тому я стверджував, що вірус грипу не передається через нібито заражені поверхні меблів, побутової оргтехніки, тобто попереджав про те, що він не передається звичайним фекально-оральним шляхом, а тільки повітряно-краплинним. Тільки тепер для багатьох кваліфікованих лікарів моє твердження стало очевидним.

Ця інфекція передається тільки повітряно-краплинним шляхом, тому всі лікарі та прості люди, які застосовували рукавички, а також дезінфікуючі засоби для обробки поверхонь і підлоги в приміщенні, показали свою санітарно-гігієнічну недосконалість. Більшість дезінфікуючих препаратів, що їх використовують у школах, дитячих садках і в приміщеннях для дорослих, крім старих перевірених життям лікарських засобів, виготовлених на основі етилового спирту, йоду, перекису водню й інших старих препаратів, перевірених життям, є небезпечними для дітей молодшого та середнього віку й для дорослих також. Бо вони є високотоксичними і можуть викликати явище бронхоспазму та подальшого розвитку бронхіальної астми й інших алергійних захворювань.

Я не заперечую проти застосування натуральних дезінфікуючих засобів для профілактики не вірусу грипу, а різних інших інфекцій бактеріальної та грибкової природи, яких сьогодні існує величезна кількість. До таких небезпечних агентів належать не тільки віруси, бактерії й грибкові інфекції, а й глистяні інвазії, що раніше існували тільки в Африці, Азії, Індії й Латинській Америці, і практично були відсутні на території колишнього Радянського Союзу.

У зв’язку із загальною глобалізацією, поширення різних інфекційних, вірусних, бактеріальних інфекцій, глистяних інвазій стало вкрай небезпечним і розповсюдженим!!!

Що необхідно знати та робити?

1. Необхідне створення вертикальне інтегрованої, керованої санітарно-гігієнічної й противоепідеміологічної служби, що буде підлеглою Міністерству охорони здоров’я.

2. Кадри для цієї служби й загалом системи охорони здоров’я необхідно готувати на основі системи медичної освіти, яку потрібно реанімувати, бо вона в Україні практично знищена (кваліфікація нинішніх випускників середніх і вищих медзакладів не піддається жодній критиці! Починати треба з підготовки кваліфікованих кадрів і не тільки в медицині, а й в економіці й в усіх сферах діяльності людини в Україні. Принагідно хочу звернути увагу, що однією із найбільших помилок є створення тієї соціально-економічної ситуації в країні, за якої Україна втратила свої професійні та наукові кадри в медицині, економіці, освіті тощо.

3. Необхідно роз’яснити суспільству, що найефективнішими засобами особистої профілактики всіх бактеріальних, вірусних, грибкових і інших інфекцій є дотримання правил особистої гігієни. Таких правил багато, але я зверну увагу на одне з найпростіших — регулярно мити руки та необов’язково із застосуванням високотоксичних і дезінфікуючих препаратів. Краще використовувати для миття рук просте господарське мило. Воно не тільки миє руки, а й має антибактеріальну та протигрибкову дію. Для миття посуду не використовуйте Fairy і різні тому подібні засоби (вони високотоксичні й канцерогенні). Мийте посуд і руки звичайною харчовою содою і гірчицею! Не нехтуйте ними!

4. Я пропоную один з найефективніших методів знищення бактеріальних, грибкових, вірусних інфекцій аж до так званих особливо небезпечних інфекцій, для яких характерна не тільки висока швидкість зростання числа захворілих, а й високий відсоток смертності серед пацієнтів, які занедужали на ці хвороби. До таких особливо небезпечних інфекцій належать: туберкульоз, дифтерія, холера, вірусний гепатит типу А, орнітоз і багато інших особливо небезпечних інфекцій. При грипі типу COVID-19 смертність не перевищує 1,5-2 % в усьому світі! Звертаю вашу увагу, що в 2017-2018 роках смертність від грипу в Україні становила 8—10 %, тобто була набагато вищою, ніж сьогодні!

Зупинити всі вищеперераховані й багато які незазначені в цій статті інфекційні захворювання можна за допомогою повсюдного застосування кварцових ламп. Тобто це джерела ультрафіолетового випромінювання, які вбивають усі види існуючих на Землі інфекцій, а отже, можуть зупинити поширення будь-якої бактеріологічної зброї! Це означає, що кварцові лампи необхідно встановлювати не тільки в операційних і перев’язочних, а у всіх місцях масового скупчення людей (торгово-розважальних центрах, метро, у великих продуктових і промислових магазинах, у під’їздах багатоквартирних будинків, на вокзалах і в аеропортах). Невеликі мобільні переносні кварцові лампи можна застосовувати навіть у домашніх умовах. Тобто, якщо в родині хтось занедужав на будь-яке вірусне захворювання, необхідно з певною періодичністю проводити кварцування, тобто знезараження кімнати, в якій перебуває член родини, що захворів. На час проведення кварцування пацієнта можна перевести в інше приміщення. Бажано проводити кварцування, поєднуючи його із провітрюванням приміщення. Кварцові лампи є безпечними для життя та здоров’я людей, якщо їх використовувати відповідно до норм і вимог, передбачених для їх застосування. Лампи в приміщенні треба розміщувати так, щоб їх пряме випромінювання не потрапляло на рогову оболонку ока, бо це може викликати її опік. Застосування кварцових ламп набагато ефективніше, набагато дешевше і набагато менш токсичне та у десятки разів менше побічних дій і ускладнень, ніж застосування будь-яких дезінфікуючих засобів. Є безпечні кварцові лампи, які можна застосовувати й у приміщеннях, де перебувають люди!

З турботою й із щирим людським занепокоєнням за життя моїх земляків-українців, а також усього світового співтовариства.

Анатолій ПЕШКО, академік і Перший Віце-президент Академії  економічних наук України, кандидат медичних наук.