Зранку в п’ятницю півсотні студентів пікетували Управління МВС у Сумській області. За твердженням мітингувальників, це молодіжний «подарунок» місцевим правоохоронцям за «подвиг» обласного спецпідрозділу «Беркут», який за наказом керівництва МВС України був переданий 29 листопада у розпорядження Головного управління МВС і брав участь у суботніх і недільних зачистках мирних акцій у столиці.

З транспарантами в руках: «Беркут», повертайся до гнізда!», «Беркут», згадай про присягу!» та іншими учасники пікету вимагали від керівництва УМВС негайного повернення усіх бійців обласного спецпідрозділу до місця постійної дислокації в Суми. Пікетувальники нагадали правоохоронцям, що віддавати і виконувати протизаконні накази — це кримінальний злочин.

Тим часом депутати міської ради більше трьох годин ухвалювали на сесії звернення до Президента України В. Януковича з приводу останніх подій в Україні. На обговорення фракціями ВО «Батьківщина» та «Рідне місто» були винесені практично два ідентичні проекти — про притягнення до відповідальності винних у розгоні мирних акцій 30 листопада та 1 грудня, а також відставки Кабінету Міністрів. Окрім цього, у зверненні представників «Батьківщини» була вимога про добровільну відставку Президента. Заяву підтримали кілька десятків представників сумської студентської громади, які просто в сесійній залі провели акцію протесту проти дій уряду. Більшістю голосів було ухвалене рішення, запропоноване фракцією «Рідне місто», яка вимогу відставки Президента замінила пунктом: «...до 31 березня 2014 року підписати Угоду про асоціацію з ЄС».

 

Суми.