Про це йшлося на двох нарадах з директорами і кухарями шкіл, а також з керівниками й медичними сестрами дитячих садків, що відбулися у селі Велика Добронь Ужгородського району з ініціативи начальника відділу освіти, культури, молоді і спорту сільської ради Йосипа Кантора.

Він запросив до розмови також начальника відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Ужгородського управління Головного управління Держпродспоживслужби у Закарпатській області Людмилу Коломоєць. Також цього авторитетного фахівця запросила ініціативна група Ужгородської загальноосвітньої школи І—ІІІ ступенів № 6 імені Василя Гренджі-Донського, щоб належним чином скласти примірне чотиритижневе сезонне меню на наступний рік.

Розмова видалася предметною, цікавою і потрібною. До неї долучилися директор школи Марія Гринчук і ті представники шкільного колективу, які задіяні в організації харчування, а також члени батьківського комітету. Звичайно, виникало чимало запитань. І Людмила Коломоєць дала відповіді та роз’яснення. Насамперед щодо дотримання норм циклічності продуктів, енергетичної цінності раціону, дотримання оптимального режиму харчування тощо. Адже з цього приводу діє урядова Постанова, ухвалена 24 березня 2021 р. «Про затвердження норм і порядку організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення і відпочинку».

У підсумку намічено конкретні кроки, як належно організувати і покращити процес харчування, адже від цього залежить самопочуття і здоров’я дітей.

Закарпатська область.

На знімку: під час обговорень, як належно скласти чотиритижневе сезонне меню на наступний рік.

Фото надано Людмилою Коломоєць.