«Зокрема, за рік ціна на газ для бізнесу зросла майже вдесятеро — в січневому контракті вона сягнула 52 тисяч гривень за тисячу кубічних метрів. За таких обставин частина ринку вже працює «в нуль» або отримує збитки, а в січні 2022 року деяким підприємствам може не вистачити доходів, щоб покрити заробітні плати», — каже депутат Іван Якуб.

Зрозуміло, що такі ціни спричинять різке подорожчання хліба. А, як ідеться в тексті звернення, 85 відсотків продукції Чернігівського хлібокомбінату № 2 — саме соціально важливий продукт: це житньо-пшеничний хліб та пшеничний батон. За інформацією директорки хлібокомбінату Ольги Заїки, через здорожчання електроносіїв такий стан речей із цінами на газ може спровокувати перебої у виробництві хліба та його постачанні в заклади торгівлі, що неминуче спричинить соціальне напруження в суспільстві та інші негативні наслідки економічного та соціального характеру.

Головна вимога, що міститься у зверненні: передбачити для хлібопекарських підприємств можливість закуповувати газ за пільговою ціною або надати цільову фінансову допомогу від держави.

Чернігів.