Про красиву й ошатну зеленокосу ялинку учні 2-А класу Пирятинського ліцею мріяли, як і всі діти. Та на одному лише мрійництві не зупинилися. Цієї осені вони стали активними учасниками всеукраїнської акції «Створюємо ліси разом». У такій шляхетній справі малечі, звісно, не все було під силу. Тож юні ліцеїсти саджали дерева разом із батьками та класним керівником Інною Зварич.

А щоб усе зробити до ладу, покликали на допомогу досвідчених лісівників. Діти й дорослі працювали старанно й наполегливо, дотримуючись технологій лісорозведення. Тож цей «клаптик» лісу від 2-А через роки зашумить розкішними вітами... Взяли участь ліцеїсти і в тематичному конкурсі малюнків, який влаштовували в рамках згаданої акції. За результатами голосування кращими визнали роботи Кирила та Владислава Ощинських.

Заключним акордом обох дійств стала зустріч другокласників із керівником ДП «Пирятинське лісове господарство» Тарасом Галушкою. Він передав заслужені нагороди переможцям конкурсу. Юні художники отримали їх у модних нині екоторбинках. Водночас очільник лісгоспу презентував другокласникам справжню живу ялинку в горщику, яку ті заробили своєю працею задля примноження зелених скарбів рідного краю.

Ялинка чудово вписалася в інтер’єр класу, де багато зелені. Однак тримати її у такому «хатньому полоні» довго не будуть. Щойно потеплішає, всі разом висадять на подвір’ї. Вона підростатиме разом зі школярами і даруватиме красу, чисте повітря та радість спілкування з живою природою нинішньому й наступним поколінням ліцеїстів.

Полтавська область.