Народні депутати України — члени депутатської фракції політичної партії «Слуга народу» Сергій Іонушас, Максим Ткаченко, Давид Арахамія, Руслан Горбенко, Олександр Федієнко, Павло Фролов (зліва направо).

Упродовж 2021 року благодійний фонд «За Луганщину», а також меценати з Києва, Одеси, Полтави, Кропивницького, Сєвєродонецька, Чернігова та Риги виділили постраждалим жителям Сиротиного, Воронового, Муратового, Смолянинового, Метьолкіного, Осколонівки допомоги більш як на мільйон гривень. Зокрема, шиферу, будівельних дощок та будматеріалів надано на суму понад 600 тисяч гривень.

Шифером перекрито понад 50 дахів будинків та господарських будівель. Надано грошових сертифікатів на придбання будматеріалів більш як на 80 тисяч гривень.

Погорільцям передано побутову техніку — мікрохвильові печі, електрочайники, обігрівачі. Дітям постраждалих селищ — канцелярські товари.

Були привезені саджанці фруктових дерев для озеленення сіл Сиротине, Воронове, Муратове. Не раз організовано прибирання та вивезення уламків згорілих будинків із селища Сиротине за допомогою автомобілів КамАЗ, тракторів, маніпуляторів. Починаючи з осені благодійний фонд закупив та привіз для опалення понад 100 кубометрів дров на загальну суму більш як 200 тисяч гривень.

Це та невелика частина всієї допомоги, яку було надано нашим фондом для земляків. Далі більше!

У благодійного фонду «За Луганщину» — надійні партнери-меценати, яким небайдужа доля наших земляків. Уже не вперше надає допомогу мешканцям Луганщини підприємець із Полтави Світлана Свищева — керівник проекту «Сорочинський ярмарок». Це гуманітарна допомога погорільцям від пожеж 2020 року теплим одягом, продуктами, сприяння розвитку малого бізнесу переселенців.

Фонд висловлює велику вдячність своїм партнерам-меценатам: засновнику НВП «Технобім» Роману Страшку за допомогу людям побутовою технікою, Юрію Мавродієву та фонду «Мистецька Ініціатива», очолюваному Ігорем Коржем, за будівельні матеріали для погорільців. Ними було привезено до постраждалих населених пунктів лише будівельного шиферу більш на понад 500 тисяч гривень.

Завжди підтримує ініціативи фонду також підприємець із Сєвєродонецька Дмитро Ковальов (магазин «Профі»). Він рятує земляків наданням адресної допомоги — будматеріалів та побутової техніки.

Тішить те, що бізнесмени з інших регіонів України не лише готові надавати допомогу, а й приїжджають на Луганщину, щоб побачити все на власні очі та поспілкуватися з місцевими жителями.

— Як і чому тема допомоги Луганщині зачепила вас особисто? — запитуємо мецената, бізнесмена з Одеси Андрія Юзвенка.

— Бачив кілька разів, як у телеефірі народний депутат України Максим Ткаченко говорив про тяжке становище людей на Луганщині, котрі рік тому постраждали від лісових пожеж, — відповідає Андрій. — А це ж конкретні людські історії, проблеми та біди, до розв’язання яких слід долучитись усім небайдужим.

— Які можливості та варіанти меценатства на Донбасі ви бачите на рівні українських бізнесменів з інших регіонів? — дізнаємось у співрозмовника.

— Можливості широкі, — зазначає Андрій Юзвенко. — Хтось може надати адресну допомогу конкретним мешканцям. А можна інвестувати в нові проекти на Донбасі. Тому що люди тут не кинули все, не поїхали, а намагаються зробити своє життя кращим. Думаю, що, допомагаючи їм, ми допомагаємо всім нам налагодити життя в Україні.

Особливо відзначу найближчих та надійних соратників у всіх ініціативах благодійного фонду: Юрія Пономаренка, Ярослава Місінкевича та Григора Адамяна, котрі завжди готові підставити своє плече першими.

І, звичайно, завжди поруч команда народних депутатів України, друзів Луганщини.

Цього року благодійний фонд організував для земляків три класні концерти справжнього українського мистецтва. Це легендарні колективи, які є візитівкою України: ансамбль імені Вірського, хор імені Верьовки та популярний рок-гурт «Беz обмежень». Виступи таких масштабних колективів Луганщина побачила завдяки особистій ініціативі та підтримці народного депутата України Максима Ткаченка.

Команда благодійного фонду «За Луганщину» висловлює вдячність усім меценатам, друзям, які були весь минулий рік небайдужі до проблем Луганщини. Сподіваємося, що новий 2022 рік принесе нам гарну, добру нагоду для роботи та довгоочікуваний мир нашій землі!

Благодійний фонд «За Луганщину».

Фото благодійного фонду «За Луганщину».