Бюджет-2022 стане справжнім проривом для молодого покоління, бо вперше держава виділить рекордні суми на потреби молоді та відкриє для неї нові можливості. Це гранти для власних проектів, підвищення стипендій, власне житло за пільговою ставкою, премії за успішність та інші «молодіжні» статті. Так вважає народний депутат від «Слуги народу» Олександр Санченко.

Зокрема, парламентарій нагадав, що Президент Володимир Зеленський запровадив програму «Доступна іпотека 7%». «Це чудова можливість для молодих родин, які тільки стають на ноги, придбати власну квартиру на вигідних умовах, під фіксовану ставку сім відсотків. Кредит надається терміном до 20 років, перший мінімальний внесок — 15 відсотків. Ним скористалися вже 1200 родин.

Також діятиме програма фінансового лізингу житла (оренда з правом викупу) під п’ять відсотків річних: для військових, вчителів, медиків, поліцейських, внутрішньо переміщених осіб та соціально незахищених верств населення», — підкреслив обранець і додав, що на ці програми буде закладено 20 мільярдів гривень — цього вистачить на понад 20000 доступних квартир для українських сімей.

У квітні ми повністю оновили молодіжне законодавство, ухваливши закон про основні засади молодіжної політики № 1414. Він, зокрема, передбачає створення Українського молодіжного фонду — це державна установа, що надаватиме гранти для молоді.