Під час штурму адміністрації Президента постраждало понад 80 міліціонерів
Після подій минулих вихідних, що стались у центрі столиці, до центрального шпиталю МВС госпіталізували не тільки військовослужбовців строкової служби, а й заст. начальників РУВС, працівників спецпідрозділів «Беркут» та «Ягуар». У переважної більшості з них лікарі діагностували ушкодження кінцівок різного ступеня тяжкості (забиття, вивихи, переломи).
Олег ще декілька днів перебуватиме в лікарні. Травму голови дістав під час сутичок на Банковій. Того недільного ранку його у складі підрозділу «Беркут», як зазвичай, направили на охорону порядку. Чоловік каже, що вперше за роки служби зіткнувся з таким небезпечним натовпом.
— Ми готувалися до мирної акції. Утім, серед людей було дуже багато провокаторів у масках, озброєних кастетами, металевими палицями, димовими шашками. Пам’ятаю, як вони збили з ніг мого колегу та почали жорстоко бити. На щастя, правоохоронця захистив натовп звичайних людей. Його взяли в кільце та відбили від нападників.
Боєць спецпідрозділу «Ягуар» Андрій Мазуренко перебуватиме на лікарняному ліжку декілька тижнів. У нього перелом нижньої кінцівки.
— Натовп кидав у нас димові шашки, пляшки із запальною сумішшю, цеглу, каміння. Якийсь важкий предмет, навіть не знаю, що це було, потрапив мені у ногу, — розповідає він.
За словами заступника начальника госпіталю МВС України Євгена Борисенка, багато пацієнтів мають подібні ушкодження: зламані руки, ноги, ребра, різноманітні забиття. «Були й такі, у яких глибокі рани і які потребували хірургічного втручання. Декілька працівників органів внутрішніх справ дістали отруєння невідомою газоподібною речовиною. Дехто перебував навіть у реанімації. Нині з хворими працюють лікарі, надаючи їм необхідну медичну допомогу», — розповів співрозмовник «Голосу України».
Нагадаємо, що 1 грудня в Києві відбулося багатотисячне всенародне віче, яке закінчилося зіткненнями біля адміністрації Президента. Загалом за час акцій протесту з боку правоохоронців та мітингувальників травми отримали понад три сотні осіб.
Фото Андрія НЕСТЕРЕНКА.
Андрій Мазуренко (спецпідрозділ «Ягуар») та боєць «Беркута» Ігор Петруняк у палаті травматологічного відділення Центрального госпіталю МВС України.
Медсестра Ірина Стеценко робить перев’язку бійцю «Беркута» Олегу Дробишеву.