Основні акценти посадовець зробив на формуванні прозорого менеджменту, забезпеченні доступності влади, спільній роботі всіх громад, підтримці обдарованих дітей і молоді та патріотичному вихованні. Також важливими є програми «Кіровоградщина — туристичний потенціал» та «Інвестиції — це не лише економіка».

Підтвердженням запровадження прозорого менеджменту стало введення аудиту комунальних підприємств і закладів, завдання якого — побачити проблемні точки, відпрацювати механізми їх вирішення і не допускати зловживань.

С. Шульга підкреслив, що завжди відкритий до діалогу з жителями області. Зокрема, з цією метою, крім особистих прийомів, започаткував щомісячні виїзні прийоми громадян, які проводить разом із депутатами.

Задля об’єднання громад та посилення співпраці, С. Шульга анонсував у новому році створення муніципальної ліги — дорадчого органу при обласній раді.

Голова облради подякував усім, хто вже долучився та ще долучиться до промоції туристичних магнітів Кіровоградщини. Він вважає цей напрям розвитку регіону перспективним. Наразі в області триває робота над створенням нових туристичних маршрутів — літературних, подієвих та маршрутів за адресами видатних постатей. З цією метою обласна універсальна наукова бібліотека імені Дмитра Чижевського, де вже діє інформаційно-туристичний центр, готується до співпраці з аналогічними центрами в Україні, щоб презентаційні матеріали про Кіровоградщину були розміщені в усіх регіонах. «У 2021 році ми розпочали активну промоцію туристичного потенціалу Кіровоградщини. Обласна бібліотека стала основним провайдером ініціатив обласної ради з пошуку туристичних магнітів. Ми разом провели першу інтерактивну конференцію на тему туризму і бізнесу. Також бібліотека створила туристичний портал і обласний інформаційно-туристичний центр».

За ініціативи С. Шульги обласна рада працює й над абсолютно новим напрямом — міжнародна діяльність. Уже відбулося кілька зустрічей з послами країн-партнерів, під час яких ішлося не лише про економічну співпрацю, а й про взаємодію в гуманітарному напрямі. Водночас голова облради анонсував створення інвестиційної ради.

Обласна рада повинна стимулювати обдарованих науковців, спортсменів, юних спеціалістів IT тощо, допомагати реалізовувати їхні ідеї, переконаний С. Шульга. Першими кроками стало заснування стипендії голови облради найуспішнішому студенту Центральноукраїнського педагогічного університету імені Володимира Винниченка і призначення найактивнішого студента радником на громадських засадах.

Першим у посиленні патріотичного виховання став реалізований спільно з обласним академічним музично-драматичним театром імені Марка Кропивницького та «Суспільне» проект, який передбачає створення відеоверсії документальної вистави про війну з агресором на сході країни «Іду за вас», яку отримає кожна школа області. Також стартував проект зі створення книги пам’яті про загиблих військових із Кіровоградщини.

«Кожен визначений акцент — це серйозний і відповідальний напрям у роботі. За рік вдалося зробити чимало. Але попереду завдань іще більше. Будемо працювати», — підсумував голова облради Сергій Шульга.

Кіровоградська область.