Уже два тижні Росія веде повномасштабну війну в Україні. «Спеціальна військова операція», як називає її режим Путіна, вбиває тисячі українців. Під атаками російської армії опинилися мирні мешканці Київщини, Сумщини, Чернігівщини, Житомирщини, Херсонщини, Харківщини, Миколаївщи, Одещини, Луганщини, Донеччини та іних областей. Протягом цих страшних днів війни окупанти снарядами, ракетами та авіаційними бомбами знищили сотні об'єктів транспортної інфраструктури, житлових будинків, лікарень та дитячих садків.

Угруповання Сил оборони України здійснює оборонну операцію на всіх напрямках висування ворога. Нині основне завдання ЗСУ – вичерпати по максимуму наступальний потенціал противника і стабілізувати ситуацію на фронтах. Відчайдушно допомагає військовим боронити країну звичайний народ. Українці роблять це просто блискуче. Як результат – моральні та фізичні сили ворога закінчуються. Наступальний характер російських окупантів сповільнився і, за даними СБУ, військові РФ цілими підрозділами відмовляються воювати та складають зброю.

Київський фронт

Цей сектор – ключовий із психологічної точки зору, адже військово-політичне керівництво і вся інфраструктура зав’язані на столицю. Київ нині обороняється одразу з трьох напрямків: з північного заходу, з боку Чернігова і Сумської області. Найактивніше загарбники намагаються прорвати оборону у передмістя Києва – в Ірпіні, Вишгороді, Гостомелі, Ворзелі. Там точаться запеклі бої. Воїни стримують противника. У заручниках опинилися сотні мирних жителів. Коли ворог зустрів відчайдушний опір і побачив, що оборону не можна пробити просто кількісною перевагою, то почав рухатися на південь. Їх цікавить траса Київ–Житомир. Нині там тривають позиційні бої. Днями дві бригади ЗСУ відновили контроль над населеним пунктом Макарів. Це важлива точка, яка дає змогу стримувати ворога і йти далі. Також армія РФ була розбита на підступах до села Ясногородки. Справжні бої точаться на підступах до  Броварів. Однак ситуація під контролем. Нині усі підступи до столиці урядові війська тримають під вогневим контролем. Ведеться розвідка – і там, де виникають загрозливі скупчення солдатів, техніки, якісь важливі елементи бойової побудови, вони знищуються. Ефективно працює система ППО. Під Києвом уже вдалося знищити десятки літаків та гелікоптерів. Україна ефективно застосовує свою авіацію, в тій же ж битві за аеропорт у Гостомелі (застосовували літаки Су-25, і Су-24).

Сумщина, Чернігів

Чернігів і далі продовжує чинити спротив, попри те що РФ намагається просуватися далі. Місто отримало чергову партію протитанкових та протиповітряних засобів. У районі Прилук і Ніжина окремі групи ворога намагаються зайти далі, але їх вдається стримувати шквальним вогнем. Те саме і з просуванням на сумському напрямку. Ворог не наважується заходити в місто Суми, він намагається тримати його в ізоляції. Також противник взяв в облогу Охтирку і Лебедин. Утім, Москва далі просуватися не має сил. Адже активний спротив чинять місцеві жителі. Вони готують «коктейлі Молотова» й самостійно знищують техніку і живу силу ворога. Південь Сумщини, північ Полтавщини міцно тримають оборону, адже це прикриття траси Київ–Харків. Це ключова комунікація на Харків, через яку уряд здійснює постачання гуманітарної допомоги, резервів та систем ураження.

Харків

Місто тримається: всі спроби атак ворога провалилися. РФ несе просто колосальні втрати. Днями там була знищена 200-та мотострілецька бригада північного флоту РФ із Печенги. Також російські спецпризначенці спробували зайти в місто на машинах «Тигр», однак їх повністю спалили. Як наслідок – нині Харків обстрілюють несистематичним вогнем. І це, поза сумнівом, воєнний злочин. Росіяни застосовують касетні боєприпаси системи «Смерч», ракетну зброю великої потужності по центру міста. Утім, місто тримається, військовим боротися із загарбниками також допомагають місцеві мешканці.

Південь

Найважча  ситуація на півдні. Найзапекліші бої тривають поблизу Миколаєва. Ворог атакував місто трьома БТГр 7-ї десантно-штурмової дивізії повітряно-десантних військ РФ.Проте успіхів окупанти не досягли. А навпаки, зазнали значних втрат. Багато військових РФ потрапили в полон. Неспокійно поблизу  Маріуполя. Окупанти цинічно позбавили півмільйона людей води, світла, тепла та зв'язку. Заблокували всі виїзди та в'їзди до міста. Залишили людей відрізаними від зовнішнього світу. Маріуполь потрапив у пастку гуманітарної катастрофи. Утім, військові запевненяють, місто ворогу не віддадуть. Крім того, вони постійно йдуть у контрнаступ і завдають ворогу значних втрат. В інших місцях сил залишилося менше – як наслідок, окупанти зробили вклинення на території Херсонської області, зайшовши частково у Запорізьку область та намагаються зайти у Миколаївську. Але там люди чинять відчайдушний спротив. В акваторіях Чорного та Азовського морів противник не проводив активних дій. Зберігається імовірність завдання ракетних ударів по державних та військових об’єктах з кораблів Чорноморського флоту та Каспійської флотилії.

Сьогодні сотні людей виходять на мітинги тимчасово окупованих російськими військами міст (Херсон, Бердянськ, Мелітополь та інших) з українськими прапорами. Люди, не боячись озброєних солдатів ворожої армії, скандують: «Окупанти!», «Путін – геть!», «Україна – понад усе!».

Донбас

У рамках ООС є певні вклинення противника в напрямку Лисичанськ–Сєвєродонецьк. Паралельно є вклинення в Харківській області – теж у напрямку до ООС. Але це все стримується. Є певні просування в районі Станиці Луганської і Волновахи, утім, ситуація під контролем ЗСУ.

За даними Міноборони України, загальні бойові втрати військ РФ з 24.02 по 07.03 (включно) орієнтовно становили особового складу – майже 12 тисяч осіб.

Втрати в бойовій техніці:

танків – 303 од,

бойових броньованих машин – 1036 од,

артилерійських систем –120,

РСЗВ – 56,

засоби ППО – 27,

літаків – 48,

гелікоптерів – 80 од,

автомобільної техніки – 474,

кораблі / катери – 3 од,

цистерн з ПММ – 60,

БПЛА оперативно-тактичного рівня – 7.

Дані уточнюються. Підрахунок ускладнюється високою інтенсивністю бойових дій.