“За попередніми оцінками, об’єктам енергетичної інфраструктури завдано шкоди на десятки мільярдів гривень. Але ми все відбудуємо після нашої перемоги. Ми зробимо енергосистему ще надійнішою і ще сучаснішою, вона буде відповідати найкращим європейським стандартам”, - наголосив міністр енергетики Герман Галущенко (на знімку).

Очільник енергетичної галузі підкреслив, що ремонтні бригади намагаються відновити газо- та електропостачання населених пунктів якомога швидше. Водночас проведення робіт ускладнюють бойові дії.

“Найбільш серйозні проблеми зараз на ділянці газопроводу “Донецьк-Маріуполь”. Там великий розрив. Але ведуться активні бойові дії. Там стоять бригади готові моментально піти на усунення, але чекаємо відповідних можливостей з точки зору безпеки”, - зазначив міністр.

Також серед проблемних щодо відновлення газо- та електропостачання очільник Міненерго назвав райони на північ від Києва: “Там теж ведуться активні бойові дії. Нам вдалося відновити електропостачання деяким містечкам, але для багатьох проблеми залишаються”.

Водночас в цілому українська енергосистема працює стабільно, підкреслив Герман Галущенко. Він нагадав, що Україна 13-й день працює в ізольованому режимі. “І працює доволі успішно, забезпечуючи технічні параметри, які мають бути в енергосистемі, зокрема частоту 50 Гц”.