Бліцкриг із захоплення незалежної держави в центрі Європи, на який розраховував путін, зупинила українська армія. Російські окупанти зіткнулися з жорстким опором всього українського народу та зазнають колосальних втрат у живій силі та техніці. І наслідок цієї «переможної війни» Москва вже не може приховати і від росіян – полонені солдати ЗС РФ телефонують додому з розповідями про те, що відбувається, з України до Росії йдуть труни з їхніми «героями», до того ж санкції вдарили по гаманцю та холодильнику виборців диктаторського режиму путіна.

На тлі блискучого провалу «української операції» у путінському бункері дістають старі, неодноразово випробувані плани для реваншу.

За даними розвідки, російські військові планують здійснити атаку на міста РФ з використанням РСЗВ БМ-21 «Град», щоб потім звинуватити у нападі на російське громадянське населення ЗСУ. Виконавцем обстрілу «призначено» полк «Азов» та командира Сергія Величка (псевдо «Чилі»). Цим маневром Кремль хоче виправдати свою «операцію з денацифікації» в Україні, звинувативши «нацистський режим» Києва на прикладі полку «Азов» (раніше цю роль у роспропаганді виконував «Правий сектор» та візитки Яроша) у злочинах проти людяності. Тим самим «перекрити картинку» обстрілів мирних українських міст та вбивство тисячі мирних громадян України військами РФ. Тільки в Маріуполі, що два тижні перебував в облозі під щоденними бомбардуваннями російських військ, за даними на сьогодні, загинуло майже 20 тисяч осіб.

З листування з лінгвістом, перекладачем, викладачем одного з вишів у Санкт-Петербурзі Оленою Ведмецькою:

«Привет, Ленка! Как чувство гордости за пу?  Есть нормальные россияне или все убийцы и орки? Только в Мариуполе 2,5 тысячи людей погибли… (данные на 13.03).

- Это нацистов обезвредили - садистов из Азова…»

Представниця «пітерської інтелігенції» повторює наратив глави МЗС РФ Лаврова про те, що путінські війська спеціально бомбили 9 березня пологовий будинок у Маріуполі, де «була база нацистів «Азова».

За даними української розвідки, обстрілу будуть піддані м. Бєлгород і населені пункти Бєлгородської та Курської областей. Імовірність такого сценарію досить велика з огляду на те, що 14 березня російські окупанти вже інсценували удар Точкою-У по Донецьку. У місті, яке перебуває під контролем РФ, численні жертви серед мирного населення. І ця топ-новина зі звинуваченням ЗСУ розганяється всіма каналами російської пропаганди.

Подібний акт тероризму «під чужим прапором» окупанти вчинили 11 березня, коли російська військова авіація, вилетівши з Білорусі, розвернулася над територією України та завдала удару по населеному пункту Копані (БР). Незадовго до цього про підготовку провокації, мета якої  втягнути війська БР у війну з Україною, публічно заявив міністр оборони України Олексій Резніков. І потім Мінськ відмовився офіційно підтвердити факт бомбардування свого населеного пункту – провокація зірвалася. «Крім того, відомо, що російські спецслужби проводять вербування серед українців, які з тих чи інших причин нині перебувають у Росії.

Це робиться з метою імітації присутності в Росії українських ДРГ, які нібито діють на території РФ, до складу яких входять іноземні військові, які приєдналися до лав ЗСУ.

Як доказ буде використано показання українців, нібито затриманих у Росії під час виконання диверсійного завдання. Імовірні також інсценування атак на міську інфраструктуру.

Можливо, будуть атаки, схожі з подіями 2 травня 2014 року в Одесі (будинок Профспілок), з використанням пляшок із запалювальною сумішшю та підпали, як акти відплати. Крім того, відомо, що російські спецслужби мають міську базу даних паспортів жителів Маріуполя», – повідомив експерт Сергій Коваленко.
 
Очевидно, що Росія такими інсценуваннями має намір не тільки створити видимість жертви, мирні міста якої атакує "нацистський режим" Києва, а й проведе масштабний акт залякування населення, яке в умовах санкцій може втратити віру в владу, що діє в РФ.