Контррозвідувальні заходи тривають. Нацполіція, СБУ спільно зі ЗСУ, представниками територіальної оборони по всій країні виявляють диверсантів, агентів спецслужб РФ та поплічників ворога. 

Як зазначили “Голосу України” джерела в СБУ, найбільша увага нині агентів Кремля прикута до столичного регіону. Ворог намагається всіма силами взяти Київ. Але, як зазначає Генеральний штаб ЗСУ, шанси окупантів у наземній операції мізерні. Тому, каже співрозмовник, вони активізують підпільну війну.

Головне завдання диверсійних груп – пробити коридор та понизити боєздатність української армії. Наша розвідка про це знає. Саме тому на Київщині запроваджується з 20.00 15 березня комендантська година. Триватиме вона до 07.00 години 17 березня.

«Заходи вимушені, але вкрай необхідні. Наші війська активно нині вибивають ворога на підступах до столиці. Звичайно, безпека повинна бути і в тилу. Не можемо розповідати про деталі. Утім, закликаємо усіх вірити в ЗСУ. Нині найголовніше – безпека мирних жителів. Тож мешканцям Київщини пересуватися без спецперепусток буде заборонено. Дві доби доведеться бути вдома або, за сигналу тривоги, – в укритті», – зазначив співробітник силового відомства у коментарі «Голосу України».

За інформацією СБУ, останніми днями диверсанти активізувалися. Так, нещодавно в Києві правоохоронці затримали громадянина, який представлявся іноземним журналістом. Однак жодного підтвердження цьому він надати не зміг, а під час обшуку в його телефоні було знайдено фотографії розміщення позицій українських військ. На Харківщині затримано чотирьох корегувальників вогню ворожої артилерії.  Триває подальше виявлення агентів, які ставлять люмінесцентні мітки. Також заарештовано хакера, який забезпечував окупантам мобільний зв’язок в Україні. Колаборант анонімно здійснював телефонні дзвінки з РФ на мобільні телефони загарбників в Україні. Крім того, розсилав українським силовикам і державним службовцям СМС із пропозиціями здатися і перейти на бік окупантів та ін. 

Служба безпеки опублікувала інструкції щодо того, як потрібно поводитися у разі зустрічі з ворожими диверсантами. Зокрема, окупанти мають характерний акцент та погано орієнтуються на місцевості, фотографують та знімають відео, ставлять мітки чи просять телефон, щоб здійснити дзвінок. Українцям рекомендують фіксувати прикмети ворога, не показувати їм дорогу чи документи, а також повідомляти правоохоронцям чи теробороні.