Обстріл Києва, Святошинський район, є жертви.

ФОТО: ПРЕССЛУЖБА ДСНС

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова закликає НАТО запровадити безпольотну зону над Україною, що дасть змогу уникнути авіаційних обстрілів цивільних об’єктів та вбивств мирних українців.

Жоден день російського вторгнення не обходиться без жертв серед цивільного населення та знищення інфраструктури – лікарень, шкіл, дитсадків, музеїв… Рашистська авіація скинула на драматичний театр міста Маріуполя надпотужну бомбу, точно знаючи, що в підвалах будівлі від безперервних обстрілів переховувалися сотні містян з дітьми. Маріупольців, які намагалися в автоколоні дістатися Запоріжжя, рашисти обстріляли з систем залпового вогню.

«Ворог, демонструючи звірячу жорстокість, винищує Маріуполь та його жителів. Перевершуючи навіть свого ідеологічного наставника – гітлерівську армію, терористичні війська РФ з кожним днем вчиняють все страшніші акти геноциду маріупольців, перетворивши блокадне місто на концтабір», – наголосила Людмила Денісова, підкресливши, що це черговий страшний наслідок зволікання НАТО із закриттям українського неба.

Внаслідок російського терору сьогодні на території України фактично не залишилося безпечних місць. Ось тільки деякі факти злочинних дій російського агресора за минулу добу, на які звернула увагу Уповноважений Верховної Ради з прав людини.  

16 березня під час розбору завалів гуртожитка у Чернігові рятувальники дістали з-під завалів тіла п’ятьох людей, троє з них – діти. Загалом у Чернігові зафіксовано загибель 53 мирних жителів.
У Донецькій області стало відомо про ще двох загиблих та двох поранених внаслідок вчорашнього обстрілу Верхньоторецького. У Бахмуті вбито одну людину і поранено двох осіб, у Мар’їнці поранено двох, у Мелекіному поранено одну людину.

На Луганщині в ніч на 17 березня Рубіжне, Попасна та Сєвєродонецьк потерпали від масованих рашистських обстрілів. У Рубіжному горіло 27 будинків. Внаслідок ворожих обстрілів у місті Лисичанськ Луганської області було пошкоджено газорозподільні мережі, тож місто залишилося без газопостачання.

Ворог знову обстрілював Київ. Снаряди потрапили в кілька приватних будинків у Подільському районі. Також внаслідок ракетного удару в Києві постраждали два багатоповерхові житлові будинки в Дарницькому районі, загинула одна людина, четверо постраждали.

Окупанти обстріляли місто Мерефа в Харківській області. Сталася пожежа, яка тривала кілька годин. Зруйновано школу, будинок культури та приватні будинки.

У Харкові внаслідок обстрілів з боку російських окупантів сталася пожежа на території Салтівського ринку. Площа пожежі становила майже 3,6 тисячі квадратних метрів. Відомо про щонайменше двох загиблих та п’ять постраждалих осіб. На територію ринку влучило три ворожих снаряди.

Уповноважений Верховної Ради Людмила Денісова вкотре звернулася до міжнародної спільноти та країн НАТО із закликом запровадити безпольотну зону над Україною, щоб зупинити геноцид українського народу.