Впродовж доби за допомогою гуманітарних коридорів евакуйовано 9145 людей, але з 9 гумкоридорів спрацювали лише 7.

Донецька область

З Маріуполя до Запоріжжя доїхало майже 5 тисяч людей, з яких понад 1100 – діти. До Бердянська вдалося доставити пальне для дозаправки маріупольців, які рухаються по гуманітарному коридору на власних авто.

Адреси для дозаправки у Бердянську: вул. Кабельщиків 132а та вул. Мелітопольське шосе 87б. Також 500 мешканців Маріуполя забрали автобусами до Бердянська. За планами, сьогодні, 19 березня у Бердянськ прибудуть 10 автобусів - вони забиратимуть маріупольців.

Сумська область

В регіоні евакуйовано понад 4 тисячі людей. Зокрема, майже 3,3 тисячі осіб вдалося вивезти із міста Суми. А також - з Тростянця, із міста Лебедин, із Конотопа, із селищ Краснопілля та Велика Писарівка.

Харківщина

На погодженому маршруті вчора, 18 березня, знову через обстріли окупанта була зірвана робота коридорів для доставки гуманітарної допомоги до міст Балаклея та Ізюм.

«На 19 березня ми опрацьовуємо маршрути для доставки гуманітарної допомоги до міст Херсонської, Харківської та Луганської областей. Також готуємо гуманітарні коридори для евакуації людей з міст Київщини», - уточнила найближчі плани Ірина Верещук.

Віце-прем’єр-міністр нагадала, що віднедавна в цілодобовому форматі працює гаряча телефонна лінія Національного інформаційного бюро (НІБ) за номерами 1648, та (044) 287-81-65. Тут приймають інформацію про зниклих безвісти та полонених – як військових, так і цивільних. «Якщо у вас є така інформація, телефонуйте – НІБ прагне якомога швидше сформувати повні реєстри даних, щоб мати базу для всебічної роботи», - наголосили у Міністерстві з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

Ілюстрація з відкритих джерел.