З міста Маріуполя до Запоріжжя виїхала колона для перевезення містян, які очікували на евакуацію у Бердянську. Також до автобусів сьогодні долучаються й фури з продуктами харчування для пунктів допомоги мешканцям Маріуполя у Бердянську. Про це повідомила Віце-прем’єр-міністр – міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук, інформуючи про дію гуманітарних коридорів.

За словами Ірини Верещук, сьогодні в Україні погоджено роботу десяти гуманітарних коридорів. У місті Мангуші всім маріупольцям, які дістаються цього населеного пункту, зокрема й пішки, надають необхідну допомогу. Відсьогодні автобусами їх довозитимуть до Бердянська.

«Будьте уважні: коридори відкрити надзвичайно важко, ворог підступно зриває наші домовленості. Тому раджу скористатися можливістю, яка відкривається саме сьогодні», - закликала Ірина Верещук мешканців населених пунктів, від яких сьогодні діють гуманітарні коридори.

В Луганській області забезпечується доставка гуманітарних вантажів – продуктів харчування та медикаментів, а також прибуття автобусів для евакуації людей.

Шляхи проходження гуманітарних конвоїв організовані за кількома напрямками. Зокрема,  із міста Лисичанська до міста Бахмут і з міста Сєвєродонецьк до Бахмута: Бахмут-Лисичанськ-Сєвєродонецьк. З міста Рубіжне до міста Бахмут: Бахмут-Лисичанськ-Сєвєродонецьк-Рубіжне. З міста Попасна до міста Бахмут і зворотній: Бахмут-Попасна.

«У згадані міста відбувається доставка гуманітарних вантажів – продуктів харчування та медикаментів, а також прибуття автобусів для евакуації людей», - повідомила Віце-прем’єр-міністр.