«Служба в ЗСУ - це розуміти, як відбуваються процеси, віддаються накази, організовується забезпечення і проводяться бойові завдання.

І не треба нічого додатково аналізувати, щоб уже зрозуміти. Наші збройні сили: воїни, командири, волонтери та техніка потужно дають по зубах Росії - терористу-агресору, другій армії в світі хіба на папері. Знищують окупантів професійно і ефективно», - зазначив народний депутат.

Р. Лозинський і надалі намагається займатися законотворчою діяльністю паралельно із завданнями "в полях".

Днями він спільно з колегами зареєстрував у Парламенті законопроект з реєстр.№7172, який дозволить покінчити із антиукраїнськими політичними партіями. З усіма тими, які роками кричали про "іхтамнєт", "внєшнєє управлєніє" та були рупорами Кремля на нашій землі. Саме вони за руку привели війну в Україну 8 років тому та повномасштабне вторгнення 24 лютого.

Як відомо, РНБОУ тимчасово призупинила діяльність 11 проросійських політичних партій на період воєнного стану.

В свою чергу, Роман Лозинський зазначає:

«Це дещо інший спосіб, ніж ми з колегами пропонували, але зараз так навіть швидше. Що також не відкидає потреби ухвалення закону як системного рішення на майбутнє.

Тимчасово діяльність партій призупинена.

Але що далі?

Президент доручив Міністерству юстиції підготувати позов про заборону антидержавних партій. Тож треба невідкладно ухвалити наш законопроект №7172, аби позов розглядав Верховний Суд, а не одіозний ОАСК. В Європі подібні справи розглядають суди найвищого рівня, тож така зміна враховує практику ЄСПЛ»

Серед 35 підписантів законопроекту з реєстр. №7172 дев'ятеро - члени Комітету з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування.

Інформаційне управління