Ракетні та авіаудари, гуманітарна катастрофа, евакуація під обстрілами, позбавлення їжі, опалення, води та електрики, численні вбивства, мародерство та викрадання людей, все це, на превеликий жаль, стало реальністю для передмістя Києва.

Гостомель

“Місто-герой” - Президент надав статус Гостомелю, що мужньо обороняється проти російських окупантів. Тут згоріла «Мрія», Гостомельський склозавод, логістичний центр, багато житлових будинків.

Тут тривали численні обстріли цивільного населення, жінки та діти гинули, намагаючись врятуватися.

Голова Гостомельської громади Юрій Ілліч Прилипко до останнього намагався врятувати людей. Він загинув, роздаючи хліб голодним і ліки хворим, втішаючи згорьованих і розраджуючи зневірених. За це його разом з побратимами Русланом Карпенком і Іваном Зорею застрелили окупанти.

Світла пам'ять Загиблим! Ми пам’ятатимемо справжній подвиг та самопожертву!

Буча

Запеклі бої у місті тривали з початку оголошення війни в Україні. Проте містяни героїчно вистояли та під обстрілами допомагали один одному.  Навіть взяття в полон російськими окупантами працівників міської ради та волонтерів не зламали український дух.

Сьогодні активно йде евакуація жителів з усіх населених пунктів Бучанської громади, відбувається доставка гуманітарних вантажів, відновлення життєзабезпечення. Ці питання вже тривалий час були і залишаються пріоритетними.

Ірпінь

Квітуче місто, яке так полюбили молоді українські родини, перетворилося на поле бою. Зруйнований міст, численні спроби мирних жителів евакуюватися, гуманітарна катастрофа, блокування окупантами випікання хліба, відновлення електро-, водо-, газопостачання, волонтерської діяльності.

Стійкість та незламність українців, що в один день опинилися на лінії вогню вражає.

Найбільш небезпечними напрямками залишаються Житомирська траса, Буча - Ірпінь - Гостомель, Макарів, північ Вишгородського району.

Періодичні бої на території деяких населених пунктів Баришівської, Калитянської та Великодимерської територіальних громад Броварського району.

За інформацією Київської обласної військової адміністрації загарбники продовжують накопичувати війська та техніку, обстрілюють житлові масиви та критичну інфраструктуру, здійснюють  авіаційні та ракетні удари майже по всій Київській області.

Представники місцевого самоврядування, не дивлячись на цинічність ворога, демонструють волю до перемоги, єдність, витримку, рішучість та продовжують робити все для захисту життя людей. Під обстрілами, не дивлячись на загрозу життю, вони допомагають місцевим мешканцям, захищають свою землю! Ми пишаємося представниками влади міст, що опинилися в самому епіцентрі бойових дій, які разом із територіальною обороною, волонтерами, стоять на захисті нашої землі.

Разом ми все відбудуємо!

Інформаційне управління