Повномасташбна війна в Україні об’єднала людей з різних куточків нашої країни. В мирному житті кожен займався своєю справою, а тепер у всіх одна робота і мета —знищення ворога. І кожен досягає її на своєму фронті, хтось на передовій військового, а хтось — волонтерського.

Ярославу Гавору 65 років, він пенсіонер, раніше працював вчителем біології та трудового навчання в місті Радехові Львівської області. На другий день війни почув, що у волонтерський штаб потрібна підмога й одразу доєднався. Сьогодні він робить усе, що потрібно, і військові жилети (разгрзки) допомагає шити, і продукти розвантажує. «Нам дали кабінет, де ми шиємо разгрузки для військових. По-перше, вони досить дорого коштують, а по-друге, їх й не дуже, де продають зараз. Ми маємо лише одну кравчиню, а інші й ножиць в руках не тримали, але навчилися. Жінки шиють, хлопці — кільця гнуть. Всі деталі складають докупи і виходить своя фабрика», — коментує Міля Слюсарчук, керівниця волонтерського штабу, волонтерка. Після Майдану разом з сестрою вони стали співзасновницями ГО «Майбутнє Радехівщини», волонтерської ініціативи «Радехівські господині». Сьогодні, як і всі 8 років війни, вони роблять все, аби забезпечити воїнів усім необхідним, адже давно домовилися, що на перемогу всі неодмінно питимуть львівську каву.

Переселенка Світлана приїхала з Харкова, як тільки почалися запеклі бої, в мирному житті вона займалася клінічними дослідженнями у сфері медицини. Поруч стоїть Діана з Чернігова, яка у волонтерському штабі вже другий тиждень. «Ми прийшли сюди, бо сидимо без роботи, хочеться допомагати, бути корисними. Вдома я займалася вихованням дитини та працювала перукарем», — розповідає жінка. Пакуванням солодощів для наших захисників займаються дві Галини, вони місцеві, працювали приватними підприємцями.

Ярослав Гавор, пенсіонер, з м. Радехів Львівської області шиє військові жилети.

Галина, підприємець з м. Радехів Львівської області, Діана з Чернігова, Світлана з Харкова (зліва направо).

Галина, приватний підприємець, Галина, підприємець зі сфери туризму з міста м. Радехів Львівської області.

Фото автора.